• Australia a emis luni o amendă de 610.500 de dolari australieni (386.000 de dolari) împotriva companiei cunoscute anterior sub numele de Twitter pentru că „nu a dezvăluit” informații despre modul în care abordează conținutul de abuz sexual asupra copiilor.
  • Cu doar câteva zile mai devreme, Comisia Europeană a deschis oficial o investigație asupra platformei X după ce a emis un avertisment anterior cu privire la dezinformare și conținutul ilegal.
  • Platforma are 28 de zile fie pentru a solicita retragerea notificării, fie pentru a plăti.

Australia a emis luni o amendă de 610.500 de dolari australieni (386.000 de dolari) împotriva companiei cunoscute anterior sub numele de Twitter pentru că „nu a dezvăluit” informații despre modul în care abordează conținutul de abuz sexual asupra copiilor, într-un alt eșec pentru platforma de socializare deținută de Elon Musk, scrie CNN.

Cu doar câteva zile mai devreme, Comisia Europeană a deschis oficial o investigație asupra platformei X după ce a emis un avertisment anterior cu privire la dezinformare și conținutul ilegal pe platforma sa legat de războiul Israel-Hamas.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
POLIȚIȘTII CHINEZI, ÎN ILEGALITATE ÎN FRANȚA
SÂMBĂTA MARE E DEDICATĂ RUGĂCIUNII
FIREA ÎL PRINDE PE NICUȘOR DIN URMĂ
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA

Comisia e-Safety din Australia, autoritatea de reglementare a siguranței online, a declarat luni că X nu a răspuns în mod adecvat la o serie de întrebări despre modul în care abordează problema materialelor de abuz asupra copiilor.

Comisia a acuzat platforma că nu a oferit niciun răspuns la unele întrebări, lăsând unele secțiuni complete goale sau oferind răspunsuri incomplete sau inexacte.

Motivul pentru care X a fost amendată

„Twitter/X a declarat public că combaterea exploatării sexuale a copiilor este prioritatea numărul 1 pentru companie, dar nu poate fi doar o vorbă goală, trebuie să vedem cuvinte susținute de acțiuni concrete”, a declarat comisarul eSafety, Julie Inman Grant.

În februarie, Inman Grant a întrebat cinci firme de social media, X, TikTok, Google (inclusiv YouTube), Discord și Twitch, despre pașii pe care îi luau pentru a combate „proliferarea” crimelor împotriva copiilor care au loc în serviciile lor.

„Răspunsurile lor au arătat deficiențe și inconsecvențe îngrijorătoare”, a spus Inman Grant. Nerespectarea lui X a fost „mai gravă” decât alte companii, adăugat a comisarul.

Platforma are 28 de zile fie pentru a solicita retragerea notificării, fie pentru a plăti. A fost deschisă oficial o investigație asupra lui X după ce a emis un avertisment anterior despre dezinformare și conținut ilegal pe platforma sa legat de războiul Israel-Hamas.

Citește și: