• Două chestionare privind testarea antidrog a elevilor vor fi distribuite azi în şcolile din București.
  • Părinții elevilor din clasele V-XII și elevii majori vor fi invitați să răspundă anonim la întrebări.
  • Programul de testare antidrog pune la dispoziţie teste antidrog similare cu cele folosite de Poliția Rutieră.
  • În urma centralizării rezultatelor vor fi derulate proiecte pilot antidrog în unitățile care doresc.

Astăzi începe distribuirea chestionarelor referitoare la testarea antidrog în școlile din București. Elevii și părinții vor fi întrebați dacă sunt de acord cu testarea, analize decontate de stat și o oră de educație antidrog. Anterior, ministrul Sănătății a spus că nu ia în calcul testarea elevilor la școală.

„Aș începe cu faptul că această testare trebuie să fie comunicată și implementată ca un mijloc de prevenție. Am ajuns la testare și ea nu ar trebui să fie percepută în școli de către copii ca fiind un instrument de stigmatizare. De cine ar trebui să fie aplicată? De cei care cunosc cum să implementeze aceste teste antidrog, de medici sau persoane instruite”, a spus Mihaela Nabăr, expert în educație, la Aleph News.

În mediul urban, școlile au medici în cabinetele școlare, dar pentru extinderea testării la nivel național trebuie menționat faptul că nu există personal specializat care aplice aceste teste.

Recomandări

NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK
27 DE CICLIȘTI ROMÂNI MERG LA CAMPIONAT
BRITANICII CAUTĂ PROFESORI ÎN ROMÂNIA
ACTORUL IAN GELDER A MURIT

„Știm foarte bine că în niciuna din țările în care s-au aplicat aceste teste nu și-au produs efectele dorite, așadar ar trebui să ne uităm în jurul nostru, să cunoaștem foarte bine realitatea și să facem și alte lucruri, nu neapărat aceste testări, dar dacă am implementa aceste testări, ar trebui văzute ca niște activități de educație pentru sănătate”, a explicat Mihaela Nabăr, expert în educație, la Aleph News.

Citește și: