• Profesorul Mircea Miclea a fost invitatul lui Marius Tucă în emisiunea Marius Tucă Show de la Aleph News.
  • Mircea Miclea: „Nici măcar nu trebuia să-i chemi din vacanță. S-au oferit soluții, dar nu au fost luate în seamă”.
  • Mircea Miclea: Ai putea să selectezi un profesor care este foarte bun, îl înregistrezi, la acel film adaugi scheme și lecția o pui pe platformă. Și poate fi accesată de orice copil”.

Mircea Miclea a spus că în România nu este încurajată diversitatea de opinii. „În Vâlcea erau 20 de cazuri și am spus că trebuie redeschide școlile. Nu am fost băgat în seamă. Am spus că școala trebuie să înceapă de la 1 septembrie. Nu am fost luat în seamă”.

Mircea Miclea a mai spus că existau soluții de bun simț, iar începerea școlii de la 1 septembrie ar fi fost un lucru bun. „Nici măcar nu trebuia să-i chemi din vacanță. S-au oferit soluții, dar nu au fost luate în seamă”.

Mircea Miclea: „Ne-am trezit în toamnă că nu știm cum să deschidem școlile”

Profesorul Mircea Miclea a explicat că ajung la putere „cei care seduc populația”. A mai spus că în România funcționează principiul de „las-o, măi, că merge așa” și nu există o gândire strategică.

Recomandări

BRAZILIA ÎNCHIDE BYD
EXPLOZIE ÎN TURCIA
ATENȚIE LA DEFICIT!
BIBI: SE FAC PROGRESE
UNDE MERGI AZI?
UNDE AU MERS ROMÂNII

Profesorul a subliniat faptul că o strategie și o evaluare obiectivă a pierderilor poate construi o fotografie a situației actuale: „Se poate face o teză unică, să acopere toate temele. Și această teză să se dea tuturor în următoarele 2-3 luni. Așa avem o fotografie actuală. Apoi știm cum să facem un program de recuperare, care trebuie să se desfășoare și peste vară. Ai două săptămâni care să prelungească școala. Începi de la 1 septembrie. Toamna dai test: o altă teză prin care să vezi dacă ți-ai atins ținta”.

„Când predai prost la clasă, predai prost și online. Ai putea să selectezi un profesor care este foarte bun, îl înregistrezi, la acel film adaugi scheme și lecția o pui pe platformă. Și poate fi accesată de orice copil”, a explicat Mircea Miclea.

Mircea Miclea, despre platformele care ajută oamenii

Profesorul a vorbit despre cele două platforme pe care le-a construit pentru suport în cazul celor care suferă de anxietate și depresie.

„Poți vedea dacă anxietatea este clinică sau nu. Și acolo se dau niște sfaturi. Incidența anxietății este de 30%. Ai informații prin care îți poți înțelege stările. De exemplu: am un copil despre care cred că este depresiv. Dau scala educatoarei și pot avea un interviu clinic și spun care este situația”, a explicat Mircea Miclea.