• Sorin Cîmpeanu propune organizarea unei alte etape a simulării examenelor naționale
  • Marius Nistor: „Reprezintă un bun exercițiu pentru elevi”
  • Elevii sunt de acord cu o altă testare și cred că așa vor scăpa de emoții

Sorin Cîmpeanu propune o nouă simulare pentru Evaluarea Națională. Asta pentru elevii care nu s-au prezenta la primele probe. Totuși, testele se pot sustine și în școlile unde s-a organizat deja prima simulare.

Marius Nistor, expert în educatie, spune că e în beneficiul elevilor să se organizeaze periodic aceste simulări.

Reprezintă un bun exercițiu pentru elevi în perspectiva examenelor în cauză și, totodată, și posibilitatea cadrelor didactice de a afla exact nivelul de pregătire al elevilor”, a spus Marius Nistor, expert în Educație.

Recomandări

CIOLACU: ROMÂNIA ȘI TURCIA NU SUNT COMPETITORI
CONFLICT VIOLENT ÎN PARLAMENTUL ROMÂNIEI
GIULIA CHIRIAC CUCEREȘTE UK-UL
CE FACE UN LIDER BUN?
CE VIZITEZI ÎN CANNES
DIN CE GENERAȚIE FACI PARTE

Iar dacă sunt elevi care consideră că aceste testări sunt obositoare, Marius Nistor mai spune și că învățământul online a fost regândit. S-a renunțat la teze. Astfel, elevii nu ar avea motiv să fie obosiți.

Nu ar trebui să reprezinte un stres suplimentar, ținând cont că de un an și ceva, de când s-a declanșat această pandemie, s-a renunțat la teze, tocmai pentru că am ținut cont de ceea ce s-a întâmplat în acesta perioadă”, afirmă expertul în Educație.

Maria este mama unui elev de clasa a 8-a si spune că o nouă simulare l-ar ajuta pe copilul ei să exerseze și să să se obișnuiască cu modul de testare.

Prima oară când a dat a fost foarte stresat și din cauza asta nu a luat o notă foarte mare să zic așa. A fost ok, dar mi-a zis că acum știe exact ce se întâmplă și nu ar mai fi așa”, susține Maria Cazacu.