• Peste 161.000 de absolvenţi ai clasei a VIII-a s-au înscris pentru Evaluarea Naţională – conform Ministerului Educației.
  • Prima probă, Limba și literatura română, va avea loc luni, urmată de proba la Matematică, miercuri.
  • De asemenea, proba la Limba și Literatura maternă este programată joi, 22 iunie, iar toate cele trei probe sunt scrise.

Ministerul Educației a anunțat că peste 161.500 de absolvenți ai clasei a VIII-a au fost înscriși pentru Evaluarea Națională în perioada 19 iunie – 4 iulie. Prima probă, Limba și literatura română, urmează să aibă loc luni, urmată de proba la Matematică, miercuri. De asemenea, proba la Limba și Literatura maternă este programată joi, 22 iunie, iar toate cele trei probe sunt scrise.

Primele rezultate urmează să fie afișate miercuri, 28 iunie, până la ora 14:00. Contestările pot fi depuse la centrele de examen sau transmise prin mijloace electronice, în zilele de 28 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 29 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00), potrivit comunicatului de presă al Ministerului Educației.

Ministerul Educației a anunțat că doar 161.500 de elevi au fost înregistrați automat la Evaluarea Națională de către școlile la care sunt înmatriculați. Este o diferență de peste 15.500 de elevi între numărul celor înscriși la începutul anului școlar în clasa a VIII-a și numărul celor înscriși acum pentru examen. Aceasta înseamnă că aproximativ 8,8% din totalul elevilor raportați în clasa a VIII-a sunt incluși în statisticile examenului, adică unul din zece elevi.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

La simularea Evaluării Naționale, desfășurată în luna martie, au participat 164.009 elevi, peste 2.500 de elevi mai mulți decât cei înscriși acum la examenul propriu-zis. La începutul anului școlar 2023-2024, a fost înregistrați peste 177.000 de elevi în clasa a VIII-a, potrivit datelor oficiale.

Candidații care au primit aprobare din partea Comisiei Județene/a Municipiului București de Organizare a Evaluării Naționale, în baza procedurilor specifice privind asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor pentru elevii cu deficiențe de vedere, deficiențe de auz și tulburări de neurodezvoltare care susțin examenele naționale în anul 2023, pot beneficia de prelungirea timpului de lucru cu maximum două ore.

Citește și