• Elemental a introdus primul personaj non-binar din istoria Pixar.
  • Filmul abordează teme legate de xenofobie și migrație, precum și modul în care dragostea depășește diferențele.
  • Disney a făcut pași importanți în ceea ce privește reprezentarea diversă în ultimii ani.

Divizia Pixar a Disney a introdus primul personaj non-binar – Lake Ripple – în cel mai recent film al studioului, Elemental, scrie The Pink News.

Într-o poveste emoționantă despre iubire, datorie, familie și descoperirea faptului că avem mai multe în comun decât ceea ce ne deosebește, filmul Elemental este plasat într-un oraș în care trăiesc locuitori din apă, foc, aer și pământ. O tânără ,,de foc” , Ember, și un băiat ,,drăguț”, Wade, ,,descoperă ceva elementar” pe parcursul filmului, potrivit descrierii oficiale Disney.

Primul personaj non-binar de la Pixar

Actorul care dă voce personajului Ava Hauser joacă rolul lui Lake Ripple, primul personaj non-binar din istorie al renumitului studio de animație.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Regizată de Peter Sohn și avându-i ca protagoniști pe Mamoudou Athie (Black Box), în rolul lui Wade, și Leah Lewis (The Half of It), în rolul lui Ember, comedia-dramă animată este cel de-al 27-lea lungmetraj al studiourilor de animație Pixar. Filmul abordează teme legate de xenofobie și migrație și de modul în care dragostea transcende diferențele.

Personajul lui Hauser, Lake, este fratele mai mic al lui Wade și, deși nu este un personaj principal în poveste, prezența sa este un câștig major pentru reprezentarea non-binară.

Disney a făcut pași importanți în ceea ce privește reprezentarea diversă în ultimii ani, cu un sărut între Kiko și Hawthorne din Lightyear, de același sex, în filmul de aventuri SF din 2022, și primul protagonist de culoare al studioului în filmul fantasy Soul, inspirat de jazz-ul din 2020, dublat de Jamie Foxx.

Primul personaj non-binar de la Pixar reprezintă un pas înainte în ceea ce privește reprezentarea

Cu toate acestea, personajele non-binare sunt încă puține pe marele ecran, iar actorii non-binari, printre care Emma Corrin (The Crown), Bella Ramsey din The Last of Us și Emma D’Arcy din House of the Dragon au vorbit anterior despre categoriile de gen la marile ceremonii de premiere de la Hollywood.

Hauser a intrat pe Twitter vineri (16 iunie) pentru a anunța rolul lor revoluționar, scriind: ,,Am reușit să interpretez primul personaj non-binar de la Pixar! Faceți cunoștință cu Lake!”.

Elemental este, de asemenea, primul film original Pixar care nu face parte dintr-o franciză și care va fi lansat în cinematografe și nu direct pe Disney+ de la pandemia de COVID-19.

Citește și

O familie a găsit 800.000 de monede în subsolul casei. Cuplul spera să descopere o monedă care valorează un milion de dolari

Cum a furat iar spectacolul prințul Louis la prima paradă oficială Trooping the Colour a regelui Charles al III-lea de când a devenit monarh

Cauza exploziei de la barajul Nova Kahovka. Deflagrația ar fi avut loc în tunelul tehnic, care era controlat de ruși. Concluzia experților