• O familie a găsit 800.000 de bănuți în subsolul unei rude decedate.
  • Unii bănuți rari s-au vândut cu milioane de dolari, iar ei sperau să găsească unul în grămada uriașă.
  • Dar au renunțat după o oră și au listat întregul lot pentru 25.000 de dolari, au relatat mai multe posturi de televiziune.

După ce au dat peste un tezaur de 800.000 de monede în subsolul unei vechi case de familie, un cuplu a pornit în căutarea unui bănuț care valorează un milion de dolari – dar a renunțat după o oră și a listat întregul lot pentru 25.000 de dolari, scrie Insider.

Căutarea acului în carul cu fân a început atunci când John Reyes și soția sa făceau curățenie în vechea casă de familie a acesteia din Los Angeles, a relatat KTLA.

Într-un spațiu de la subsol, ei au găsit un tezaur neobișnuit care a aparținut socrului lui Reyes înainte de moartea acestuia: o ascunzătoare de aproximativ 800.000 de monede de un ban, din cupru.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
AI LIBER LA TREN
400 DE CADAVRE, GĂSITE ÎN GAZA
CE FILM VEZI AZI?
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ

Statele Unite au redus conținutul de cupru din monedele de un ban în anii 1980, ceea ce l-a determinat pe socrul lui Reyes să salveze monedele mai vechi, cu convingerea că acestea se vor aprecia în valoare.

Ascunzătoarea era atât de mare încât a fost nevoie de o zi întreagă pentru a o scoate din subsol, a declarat cuplul pentru KTLA.

Cuplul spera să găsească o monedă care valorează un milion de dolari

După ce a făcut descoperirea, Reyes a contactat cea mai apropiată sucursală a băncii Wells Fargo Bank pentru a vedea dacă ar accepta bănuții, dar managerul a spus că nu era suficient loc în seif.

Auzind de mărimea tezaurului, aceasta a spus că ar trebui să caute printre monede una mai specială, pentru care colecționarii ar putea plăti bani grei.

„ E posibil să ai un bănuț de un milion de dolari acolo”, i-a spus ea, potrivit The Washington Post.

Unii bănuți Lincoln din 1971, în stare perfectă, pot valora până la 1.000 de dolari, în timp ce bănuți rari mult mai vechi au ajuns să fie vânduți până la 1,7 milioane de dolari.

Făcând câteva cercetări de bază, Reyes a pornit în căutarea unei astfel de comori, a relatat The Washington Post. Dar familia a renunțat după o oră de căutat prin aproximativ 300 de bănuți, a precizat ziarul.

„Nu știam ce să căutăm”, a spus Reyes.

Acum își pun speranțele în vânzarea întregului lot cu 25.000 de dolari, ceea ce reprezintă aproximativ trei ori valoarea nominală a monedelor.

Reyes a spus că este în discuții cu „un cumpărător foarte serios”, care ar avea astfel posibilitatea să găsească o comoară sau două printre cele 800.000 de monede.

Citește și