• Poliția din Singapore a introdus o patrulă mai puțin obișnuită la aeroportul Changi: doi roboți.
  • Roboții, fiecare având o înălțime de aproximativ 1,7 m, pot fi utilizați pentru a avertiza trecătorii în timpul unui incident înainte ca alte resurse ale poliției să ajungă la fața locului.
  • Poliția din Singapore a declarat săptămâna aceasta că mai mulți roboți vor fi ,,implementați progresiv” în orașul-stat.

După mai bine de cinci ani de încercări, poliția din Singapore a introdus o patrulă mai puțin obișnuită la aeroportul Changi: doi roboți care ating doi metri înălțime atunci când sunt complet întinși și care văd la 360 de grade. Suficient de impunător pentru a-i face pe infractori să se gândească de două ori înainte de a face ceva, scrie CNN.

Sunt doar primii astfel de roboți pe care poliția intenționează să îi desfășoare în orașul-stat din Asia de Sud-Est pentru a crește numărul de ofițeri ,,de primă linie” în următorii ani.

Roboții patrulează în aeroport din aprilie și nu sunt doar o găselniță. În timpul unui incident, spune poliția, roboții sunt capabili să impună frânghii și să avertizeze trecătorii cu ajutorul luminilor, sirenelor și difuzoarelor, în timp ce așteaptă sosirea ofițerilor umani. Membrii publicului pot comunica direct cu poliția apăsând un buton din partea din față a roboților.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
RUBLEV CÂȘTIGĂ LA MADRID
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE

Poliția din Singapore a declarat săptămâna aceasta că mai mulți roboți vor fi ,,implementați progresiv” în orașul-stat.

FOTO – CNN

,,Integrarea roboticii îmbunătățește eficiența operațională și capacitățile ofițerilor noștri din prima linie, permițându-le să fie mai eficienți în îndeplinirea sarcinilor lor” , a declarat șeful operațiunilor poliției aeroportuare, Lim Ke Wei.

Fiecare robot are încorporate difuzoare care transmit mesaje audio și un panou LCD care afișează mesaje vizuale. Aceștia au o înălțime de aproximativ 1,7 metri, dar se pot extinde până la 2,3 metri și sunt dotați cu mai multe camere care le oferă o viziune de 360 de grade, permițând poliției aeroportuare să aibă ,,o vedere neobstrucționată” pentru ,,o mai bună gestionare a incidentelor”.

Versiunile anterioare ale roboților au fost prezentate la paradele publice din 2018 și 2022.

În timpul coronavirusului, câinii roboți au fost folosiți pentru a impune o distanțare fizică strictă, în timp ce roboții de curățenie sunt o vedere obișnuită în stațiile de metrou din întreaga țară, precum și la aeroport.

Între timp, oficialii din domeniul transporturilor speră că taxiurile zburătoare ar putea deveni o realitate în doar doi ani.

Dar chiar și într-un loc în care roboții sunt relativ peste tot, oamenii ar avea nevoie de ceva timp pentru a se obișnui cu noii recruți.

Americanul Samwell Swant s-a numărat printre cei care au fost surprinși când a trecut prin Terminalul 4 pentru a prinde un zbor recent spre Vietnam.

,,A fost cu siguranță o priveliște – ca și cum ar fi fost ceva desprins dintr-un film sau din Black Mirror”, a declarat Swant pentru CNN. „A fost greu să nu observi”.

Curios, el s-a apropiat cu grijă de robot pentru a-l vedea mai de aproape: ,,ChatCPT… muzică A.I.… roboți… În curând, mașinile vor cuceri lumea, iar acești roboți de securitate arată cu siguranță ca și cum ar fi serioși” , a spus el.

Citește și

Pizza gătită acasă e tot mai scumpă în Italia, din cauza prețului în creștere al ingredientelor

Micile pickup-uri japoneze, cunoscute uneori sub numele de camionete „Kei”, îi cuceresc pe americani

Disney dă viață primului personaj non-binar. De ce e atât de importantă animația „Elemental” pentru studioul Pixar