Premierul Nicolae Ciucă, după discuțiile cu reprezentanții asociațiilor de părinți și elevi: „Revendicările salariale ale profesorilor vor fi rezolvate în legea salarizării unitare”

În contextul grevei din educație, prim-ministrul Nicolae Ciucă a scris astăzi pe Facebook: „Am susținut, încă de la început, că elevii și părinții nu trebuie să fie afectați de greva din educație și că trebuie să le garantăm continuarea procesului educațional. Am avut astăzi o întâlnire cu reprezentanții asociațiilor de părinți și elevi și o discuție despre situația cu care ne confruntăm zilele acestea.”

 Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a declarat marţi, după discuţiile reprezentanţilor Guvernului cu elevii şi părinţii, că disponibilitatea la dialog se menţine până la finalizarea grevei din educaţie. Conform purtătorului de cuvânt al Guvernului, premierul Nicolae Ciucă a enumerat, la întâlnirea de marţi, sumele investite în educaţie până acum şi a spus că reprezentanţii Executivului îşi doresc deblocarea grevei în aşa fel încât să fie permisă continuarea măsurilor pentru educaţie.

Acesta continuă: „Am repetat că solicitările cadrelor didactice sunt legitime, dar că soluția nu este o grevă generală pe final de an școlar, atunci când trebuie încheiate mediile și pregătite examenele naționale. Revendicările salariale ale profesorilor vor fi rezolvate în legea salarizării unitare, pe care Ministerul Muncii o va finaliza până la 15 iulie. În plus, ordonanţa cu măsurile pentru profesori, care cuprinde Anexa 8, ajutorul pentru debutanţi şi cei care predau în zone defavorizate vor intra în şedinţa de guvern de vineri.”

Postarea premierului Nicolae Ciucă se încheie cu: „Am făcut apel la cei prezenți astăzi la întâlnirea de la guvern să susțină demersurile noastre pentru a debloca această situație. Reiterez disponibilitatea mea și a întregului aparat guvernamental la dialog, oricât va fi nevoie. Cred în continuare că doar comunicarea susținută și colaborarea sunt căile prin care putem să depășim situația creată.”

Citește și:

Exit mobile version