• Anul acesta elevii vor susţine fizic şi pretestarea PISA, în perioada 4 mai – 11 iunie
  • Mgdalena Iacob, profesor, spune că testul e mai mult decât necesar
  • Testarea PISA se ține o dată la trei ani

Testul PISA, cel care arată nivelul elevilor de 15-16 ani la matematică, știință și citire, se va ține în clase în acest an, nu online. E programat pentru perioada 4 mai – 11 iunie. Magdalena Iacob, fost inspector școlar, actual profesor de geografie și istorie, îți spune că testul ăsta e mai mult decât necesar.

„Pretestarea PISA cred că e necesară așa cum sunt toate simulările pentru a vedea gradul de pregătire al copiilor. Deja subiectele pe care le pregătim pentru examenele copiilor de evaluare la clasa a VIII-a anul acesta chiar sunt pe model PISA, deci ei ar trebui să fie obișnuiți”, a spus Magdalena Iacob.

Testarea PISA se ține o dată la trei ani. Urmărește felul în care elevii sunt pregătiți pentru viața de adult. Nu ca un examen clasic, care urmărește să vadă dacă ți-ai însușit informațiile din curriculă. Ultima testare PISA a fost făcută în 2018, când România a obținut cel mai slab punctaj din ultimii nouă ani.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

La matematică a fost cea mai mare scădere. Andrei Roman este elev la Liceul Teoretic Internațional de Informatică și întelege cât de important e să își poată compara nivelul de inteligență cu alții.

„Dacă știm unde suntem, elevii din România își pot îmbunăți notele, situațiile, toate rezultatele. Și asta ne-ar ajuta pe noi, pentru că ar fi un pas mai sus pe scara din clasament să ajungem în top”, a spus Andrei.