- La nivel european, 82% dintre aduți aleg cursurile de formare profesională.
- Eurostat: Marea majoritate a educației și formării în rândul adulților este non-formală.
- 79% preferă cursurile de formare profesională în locul universităților.
Educația nu se mai face în școli, asta arată un sondaj Eurostat. 79% dintre români preferă cursurile de formare profesională în locul cursurilor universitare. Acest lucru nu se întâmplă doar în România. Ponderea la nivel european este de 82%.
Advertisment
De ce aleg tinerii cursurile de formare profesională și nu universitățile?
„Pentru acest lucru trebuie să urmărim piața neoliberală în care ne aflăm. Atât nevoile angajatorilor cât și ale tinerilor și consumatorilor încep să evolueze și să fie din ce în ce mai multe. Tehnologia se dezvoltă într-un ritm atât de alert și este nevoie de foarte multă pregătire profesională. Universitățile, poate, nu pot fi la curent cu toate lucrurile care se întâmplă”, a declarat Tudor Fetcu, student, pentru Aleph News.
Ce avantaje dar și dezavantaje au aceste cursuri?
„Poate fi mai ușor și mai interesant pentru un elev să urmărească un profesor care lucrează în acest domeniu și să urmărească practica acelui domeniu decât teoria. Unul dintre dezavantaje poate fi legat de faptul că aceste cursuri durează cam șase luni și este posibil ca stduentul să nu înțeleagă toate complexitățile”, a adăugat acesta.
Recomandări
Citește și
- The Economist face topul celor mai locuibile orașe din 2024. Cine ocupă primul loc și de ce
- Călătoriile cu avioanele de lux nu sunt atât de scumpe dacă te documentezi corect. Care sunt avantajele
- Schimbările climatice afectează din ce în ce mai mult România. CEO Terapia Cluj: „Fiecare corporație are un responsabil care urmărește ca toate acțiunile să fie pe principiul sustenabilității”
Partenerii noștri