• „Salvați Copiii” lansează campania „Vrem educație pentru sănătate în școli!”.
  • La nivelul Uniunii Europene, 20 de state au inclus în curriculum-ul școlar educația pentru sănătate.
  • George Roman: „Educația pentru sănătate înseamnă educație ecologică, psihică, dar cea mai importantă componentă este această educație sexuală.

Organizația „Salvați Copiii” lansează campania „Vrem educație pentru sănătate în școli!” și cere acces nelimitat al adolescenților de peste 14 ani la programe de educație pentru sănătate, fără acordul părinților.

La nivelul Uniunii Europene, 20 de state au inclus în curriculum-ul școlar educația pentru sănătate, cu participare obligatorie, care include și componenta educației sexuale.

„Educația pentru sănătate înseamnă educație ecologică, psihică, dar cea mai importantă componentă este această educație sexuală. Este mare nevoie ca acești copii să știe ce înseamnă corpul lor, igiena, abuzul. România are 20.000 de mame minore. Numere care se compară cu statele africane, nu cu cele europene. Nu este normal că nu ai acces la informații. Problema se află în Parlament, pentru că acolo sunt oameni care nu înțeleg că de la 14 ani acești copii pot lua decizii singuri”, a declarat George Roman, Director Programe Salvați Copiii.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
JOE BIDEN DECLASIFICĂ MARIJUANA
RAZBOIUL PENTRU A.I. A ÎNCEPUT
FT: UE ARE TIMP, SUA AU BANI

Citește și