Sărbătorești Ziua Mondială a Educației. Elevii, profesorii și restul angajațiilor din învățământ se bucură de o zi liberă

Astăzi, atât elevii, profesorii, cât și restul angajațiilor din învățământ se bucură de o zi liberă. Ziua Mondială a Educației este sărbătorită în fiecare an pe data de 5 octombrie. Conform ordinului privind structura anului școlar actual și contractului colectiv de muncă la nivel de învățământ, în data de 5 octombrie nu se organizează cursuri.

Articolul 3 al Ordinului privind structura anului școlar 2023-2024 prevede că “În ziua de 5 octombrie – Ziua Mondială a Educației și în zilele nelucrătoare / de sărbătoare legală prevăzute de lege și de contractul colectiv de muncă aplicabil nu se organizează cursuri”.

Ce semnifică Ziua Mondială a Educației?

Ziua Mondială a Educației, cunoscută și sub numele de Ziua Internațională a Profesorului, reprezintă un moment special în care ne concentrăm asupra importanței deosebite a profesorilor din întreaga lume. Acești educatori devotați își consacră viețile pentru a influența pozitiv modul în care copiii învață, cresc și se dezvoltă în adulți.

Când este Ziua Mondială a Educației?

Din anul 1994, Ziua Mondială a Educației este celebrată în fiecare an pe 5 octombrie și a fost desemnată ca o marcă a recunoașterii globale a importanței educației. Această dată specială a fost stabilită de către UNESCO (Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură) pentru a comemora semnarea „Recomandării UNESCO/OIM privind statutul profesorilor” în 1966. Această recomandare reprezintă un cadru esențial pentru abordarea drepturilor și responsabilităților profesorilor la nivel global.

Citește și

Exit mobile version