• Ziua Mondială a Educației este sărbătorită pe 5 octombrie și marchează recunoașterea globală a importanței educației.
  • Este o zi în care atât elevii, cât și cadrele didactice beneficiază de o zi liberă în conformitate cu regulamentele școlare și contractele colective de muncă.
  • Această zi celebrează devotamentul profesorilor din întreaga lume, care influențează pozitiv dezvoltarea copiilor și tinerilor.

Astăzi, atât elevii, profesorii, cât și restul angajațiilor din învățământ se bucură de o zi liberă. Ziua Mondială a Educației este sărbătorită în fiecare an pe data de 5 octombrie. Conform ordinului privind structura anului școlar actual și contractului colectiv de muncă la nivel de învățământ, în data de 5 octombrie nu se organizează cursuri.

Articolul 3 al Ordinului privind structura anului școlar 2023-2024 prevede că “În ziua de 5 octombrie – Ziua Mondială a Educației și în zilele nelucrătoare / de sărbătoare legală prevăzute de lege și de contractul colectiv de muncă aplicabil nu se organizează cursuri”.

Ce semnifică Ziua Mondială a Educației?

Ziua Mondială a Educației, cunoscută și sub numele de Ziua Internațională a Profesorului, reprezintă un moment special în care ne concentrăm asupra importanței deosebite a profesorilor din întreaga lume. Acești educatori devotați își consacră viețile pentru a influența pozitiv modul în care copiii învață, cresc și se dezvoltă în adulți.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
SWIFT REVINE PE PRIMUL LOC
MADONNA CÂNTĂ ÎN RIO DE JANEIRO
LANDO NORRIS CÂȘTIGĂ CURSA DE LA MIAMI

Când este Ziua Mondială a Educației?

Din anul 1994, Ziua Mondială a Educației este celebrată în fiecare an pe 5 octombrie și a fost desemnată ca o marcă a recunoașterii globale a importanței educației. Această dată specială a fost stabilită de către UNESCO (Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură) pentru a comemora semnarea „Recomandării UNESCO/OIM privind statutul profesorilor” în 1966. Această recomandare reprezintă un cadru esențial pentru abordarea drepturilor și responsabilităților profesorilor la nivel global.

Citește și