• Kallos Zoltan: Profesorii vor fi obligați să aibă activități în care să abordeze teme legate de prevenția și combaterea consumului de droguri
  • Fiecare școală va putea alege de la ce vârstă/ clasă să se discute despre droguri.
  • Ruxandra Achim: Trebuie să avem și sprijinul societății și sprijinul familiei, pentru că de multe ori autoritatea profesorului nu este suficientă

Profesorii vor fi obligați să aibă activități în care să abordeze teme legate de prevenția și combaterea consumului de droguri, în cadrul programului „Școala Altfel”. Asta spune secretarul de stat în Ministerul Educației, Kallos Zoltan.

Ruxandra Achim, profesor de română, spune că genul acesta de abordare nu este o noutate. Spune că a avut dialogul cu elevii pe această temă, apelând la poliție, psihologi sau medici.

„O educație foarte sănătoasă poate să dezvolte o gândire critică, astfel încât copilul să înțeleagă, indiferent de vârstă, că nu este opțiune consumul de droguri”, spune Ruxandra Achim.

Recomandări

DE CE S-A PRĂBUȘIT ELICOPTERUL CU RAISI
CNN: HAGA CERE ARESTAREA LUI NETANYAHU
CE URMEAZĂ ÎN IRAN
RAISI ȘI DELEGAȚIA AU MURIT
MANDATUL LUI ZELENSKI EXPIRĂ
MOARTEA LUI RAISI STÂRNEȘTE REACȚII DIVERSE

Ruxandra Achim: „Sunt numeroase organizații, guvernamentale și nonguvernamentale, care au oferit permanent sprijin. Însă procesul reconștientizare a riscurilor trebuie să continue”

„Trebuie să avem și sprijinul societății și sprijinul familiei, pentru că de multe ori autoritatea profesorului nu este suficientă pentru a obține și rezultatele dorite”, a spus Ruxandra Achim, la Aleph News.

Citește și: