• Vânzările de iPhone 12 au fost oprite în Franţa.
  • Firma a spus că noua actualizare se va aplica numai utilizatorilor din Franţa.
  • Apple a declarat pentru BBC că va contesta studiul francezilor.

Ministrul Jean-Noel Barrot a spus că Apple va furniza o actualizare software pentru utilizatorii din Franţa în zilele următoare. Vânzările de iPhone 12 au fost oprite în Franţa, după ce o instituţie de control a susţinut că a detectat prea multe radiaţii electromagnetice. Companiei Apple i s-a cerut să rezolve problema.

Firma a spus că noua actualizare se va aplica numai utilizatorilor din Franţa, unde a există un protocol de testare specific. Gigantul tehnologic american a sugerat că rezultatele au fost din cauza modalităţii de testare şi că „nu este vorba despre o problemă de siguranţă”.

Barrot a mai spus că autoritatea franceză care controlează domeniul frecvenţelor radio (ANFR) va testa actualizarea înainte ca iPhone 12 să poată fi scos din nou la vânzare în ţară.

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
SOPHIE TURNER, DESPRE DIVORȚUL DE JOE JONAS
VEZI WORLD PRESS PHOTO LA UNIVERSITATE
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"

Zilele trecute, autorităţile din Belgia, Olanda şi Germania au anunţat şi ele că fac anchete legate de scandalul iPhone 12. Decizia a fost luată după ce Franţa a decis să oprească vânzările telefonului despre care s-a spus că emite un nivel prea mare de radiaţii.

Apple a declarat pentru BBC că va contesta studiul francezilor. Totodată, compania a anunţat că a furnizat autorităţii de reglementare rezultatele altor cercetări care arată că dispozitivul respectă toate regulile relevante.

Citește și: