• 68,5% dintre părinţi consideră că școlile vor respecta regulile de igienă împotriva răspândirii virusului
  • 5,9% dintre părinţi consideră că regulile de prevenţie nu se vor respecta deloc
  • Federaţia Sindicatelor Liverale din Învăţământ a înaintat 11 cereri către Minister cu privire la echipamentele sanitare sau vaccinarea personalului

Odată cu redeschiderea şcolilor, părinţii au început să fie mai activi în online. S-au făcut sondaje, s-au făcut dezbateri pe forumurile de mămici şi s-a despicat firul în patru la capitolul „testare”.

Sondajele efectuate înaintea deciziei anunţate joi seară, de pe platforma Edupedu, arată că 47,2% dintre părinţi consideră că această decizie nu este una bună pentru sistemul de educaţie. 45,2% consideră această decizie ca fiind una necesară iar 7,7% s-au încadrat la nu ştiu/nu răspund.

Toată această încercare de a reveni în bănci, pe părinţi i-a dat peste cap. Stresul şi grija pentru copii, în ceea ce priveşte răspândirea virusului, vor creşte începând de azi.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Îţi reamintesc ce mesaj a transmis Răzvan Cherecheş profesor de sănătate publică la Departamentul de sănătate publică al Universităţii Babeş Bolyai, elevilor, cadrelor didactice, dar şi părinţilor.

Razvan Cherecheş, profesor de sănătate publică: „Pe uşa de intrare în clasă trebuie să fie patru mesaje, în fiecare clasă. Pentru că acolo este locul în care elevul intră cu adevărat în comunitate. 1. Poartă masca în permanenţă cât timp eşti în interiorul clasei. 2. Dezinfectează-te pe mâini la intrarea în clasă. 3. Ventilează clasa cât de des este posibil şi cât de des este posibil şi 4 păstrează distanţa în permanenţă faţă de toţi colegii tăi şi de profesori atâta timp cât eşti în interiorul clasei.