• Peste 60% dintre elevii din Capitală sunt de acord cu teste antidrog la școală.
  • 1 din 2 elevi vrea analize de sânge periodice pentru detectarea drogurilor.
  • Mai mult de 8 din 10 elevi cred că ar fi benefice cursuri antidrog la școală.

Știi că pericolul drogurilor îl pândește pe copilul tău la tot pasul. Prefectura Capitalei a inițiat un sondaj printre elevi pentru a vedea care este percepția lor în legătură cu acest fenomen. Cei mai mulți spun că ar fi de acord cu introducerea testelor antidrog în școală.

Peste 20 de mii de chestionare au fost completate de elevi care au împlinit deja 18 ani. Iar rezultatele arata că peste 60% dintre ei sunt de acord cu testarea antidrog în școli. În plus, nu s-ar opune nici unor analize de sânge periodice pentru depistarea substanțelor în sânge.  Sunt însă și răspunsuri care arată cât de gravă este situația.

Un procent important, de 50% dintre elevi, sunt de acord cu efectuarea periodică a analizelor de sânge, în vederea depistării substanțelor în sânge, mai arată cercetarea.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII

De asemenea, studiul Prefecturii a relevat faptul că 77,2% dintre elevii chestionați consideră că introducerea cursurilor antidrog în programa şcolară ar fi foarte benefică pentru tineri. Un alt procent foarte mare, de 61% dintre respondenţi, consideră că oamenii care consumă substanţe interzise sunt mai degrabă persoane cu afecţiuni, nu infractor.

În septembrie 2023, Ministerele Sănătății și Educației excludeau testarea antidrog a tuturor elevilor din România. Reprezentanții Guvernului propuneau ca aceasta să fie realizată în cazuri specifice, doar cu acordul părinților.

Citește și