• Cîmpeanu: Vom face posibil un numar de 1.000 de psihologi școlari
  • Mariana Pădureanu spune că numărul consilierilor școlari este deficitar
  • Anca: Copiii poate nu spun, nu recunosc, nu vorbesc

După mai multe incidente grave de bullying în școli, Ministerul Educației propune noi măsuri. Sorin Cîmpeanu a gândit o strategie atât pe termen lung, cât și pe termen scurt.

Prin finanțare europeană vom face posibil să avem în cel mai scurt timp un număr de 1.000 de psihologi școlari în 1.000 de școli. În școli trebuie să existe un consilier școlar, chiar și în școlile mici cu 200-500 elevi, peste 500 de elevi al doilea consilier, peste 1.000, al treilea, peste 1.500, al patrulea consilier școlar”, a explicat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Mariana Pădureanu este consilier școlar la Colegiul Național „Nicolae Titulescu” din Craiova. Afirmă că îi e tot mai greu să se împartă între 500 de copii.

Recomandări

CIOLACU: AVEM COALIȚIE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT
UNDE TE DISTREZI ÎN PARIS
SUSPECTUL E ARESTAT
LARA NU VREA LA SENAT

„Părerea mea este că, având în vedere că numărul de consiilieri şcolari este în continuare deficitar, probabil sunt situaţii în care sunt tratate astfel de cazuri cu superficialitate, nu avea justificare să facă lucrul acesta, era doar o tachinare. Da, exact aşa porneşte bullying-ul”, a subliniat Mariana Pădureanu, consilier şcolar.

De asemenea, ministrul Educației propune un plan de sensibilizarea al profesorilor. Însă, problemele ar fi altele, spune Anca Barbu, profesoară la un liceu din Făgăraș.

Profesorii nu sunt non-stop cu ei, în fața profesorilor se cam ascund, iar, în momentul în care sunt întrebați, copiii poate nu spun, nu recunosc, nu vorbesc”, a declarat Anca Barbu, profesor.