• Spania limitează folosirea telefoanelor mobile în școli.
  • 33% dintre adolescenți recunosc că sunt distrași de ecrane în sala de clasă.
  • Restricții sunt aplicate deja în Madrid, Galicia, Andalucia și Murcia.

Rezultatele dezastruoase la testele PISA le-au deschis ochii guvernanților spanioli, care pregătesc restricționarea masivă a telefonului mobil în școli. Mai multe regiuni din Spania au emis deja ordine în acest sens, iar programul guvernamental mizează pe activități alternative precum jocurile copilăriei.

Care este legătura dintre mobile și învățare în Spania?

Elevii spanioli au scăzut la toate categoriile și au obținut cele mai mici note din istorie la matematică și științe. Raportul făcut de OCDE evidențiază efectele negative ale folosirii telefonului în timpul procesului de învățare. 45% dintre elevi sunt neliniștiți fără telefonul mobil, iar în Spania, 33% dintre elevi recunosc că nu sunt atenți în clasă din cauza folosirii telefonului.

În Japonia și Coreea acest procent este de 10%.

Recomandări

TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
O LUNĂ DE SCHENGEN

Ce măsuri se vor lua pentru a elimina efectele negative ale dependenței de telefoane la copii?

Tehnologia este utilă, dar cu măsură. Toate administrațile școlare din Spania au avut întruniri care s-au încheiat cu un acord unanim pentru a limita folosirea telefoanelor în timpul orelor. În școlile primare și la grădiniță, elevii nu vor avea nevoie să își aducă telefoanele. La gimnaziu telefoanele vor rămâne închise.

Citește și