• Sabalenka, în vârstă de 25 de ani, a devenit marea favorită după ce principala favorită Iga Swiatek a fost învinsă în turul al treilea.
  • Rarele momente de nesiguranță într-o prestație dominantă a Sabalenkăi au venit atunci când încerca să încheie victoria.
  • Ea a reușit acest lucru cu o lovitură de dreapta curată și câștigătoare în cross.

Aryna Sabalenka a demonstrat de ce a fost considerată mult timp favorita de la Australian Open, învingând-o pe Zheng Qinwen și păstrând titlul feminin. Bielorusa Sabalenka, a doua favorită, s-a impus cu 6-3 6-2 și a obținut al doilea trofeu de simplu de Mare Șlem fără să piardă vreun set, scrie BBC.

Ea este prima femeie care câștigă consecutiv de la Victoria Azarenka în 2013. Sabalenka, în vârstă de 25 de ani, care a devenit marea favorită după ce principala favorită Iga Swiatek a fost învinsă în turul al treilea, a imitat-o pe compatrioata sa Azarenka cu o victorie care a durat puțin peste o oră.

Au fost două săptămâni extraordinare și nu mi-aș putea imagina să ridic trofeul altă dată”, a declarat Sabalenka. Zheng, în vârstă de 21 de ani, se afla la prima ei finală majoră și a părut adesea depășită – atât de ocazie, cât și de adversara ei.

Recomandări

PREMIERĂ MONDIALĂ ÎN AVIAȚIE
TU CE VIN BEI LA MASAS FESTIVĂ?
CAFEA SAU CEAI?
MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
CARE SUNT NOUTĂȚILE ÎN AI?

Rarele momente de nesiguranță într-o prestație dominantă a Sabalenkăi au venit atunci când încerca să încheie victoria și a trebuit să salveze o rară minge de break înainte de a lua a cincea minge de campionat. Ea a reușit acest lucru cu o lovitură de dreapta curată și câștigătoare în cross, întorcându-se spre echipa sa cu ambele brațe ridicate spre cer înainte de a sufla un sărut.

Citește și