• Jucătorii ucraineni de pe circuitul de tenis au refuzat să dea mâna cu adversarii din Rusia și Belarus.
  • Federația Ucraineană de Tenis (UTF) a declarat că analizează „incidentul neplăcut” de la Melbourne Park.
  • Tatăl jucătoarei a numit-o „greșeală” și a spus că fiica sa nu va „permite ca așa ceva să se întâmple din nou”.

O jucătoare de tenis ucraineană în vârstă de 16 ani este anchetată de țara natală pentru că a dat mâna cu adversarul rus, la finalul meciului de la Australian Open, scrie Sky News. Yelyzaveta Kotliar tocmai pierduse cu 6-2, 6-4, în prima ei confruntare din turul de simplu la juniori cu Vlada Micheva, când perechea s-a întâlnit la plasă în cadrul „ritualului post-meci” obișnuit.

Jucătorii ucraineni de pe circuitul de tenis au refuzat să dea mâna cu adversarii din Rusia și Belarus după atacul inițial al Moscovei asupra țării lor.

Federația Ucraineană de Tenis (UTF) a declarat că analizează „incidentul neplăcut” de la Melbourne Park – dar tatăl lui Kotliar a numit-o „greșeală” și a spus că fiica sa nu va „permite ca așa ceva să se întâmple din nou”. Într-o declarație difuzată prin intermediul UTF, Konstantin Kotliar a spus: „La începutul carierei, este greu să faci față acestui lucru și să nu fii nervos. Din păcate, fiica mea nu s-a simțit calmă, emoțiile ei erau în creștere, așa că nu era complet stăpână asupra comportamentului ei. Ea a efectuat automat ritualul post-meci, fără să-și dea seama că în spatele fileului se afla un reprezentant al țării care a lansat atacul asupra patriei noastre. A fost cu siguranță o greșeală pe care Liza o regretă și ne asigură că nu va mai permite niciodată să se mai întâmple așa ceva”.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
JOE BIDEN DECLASIFICĂ MARIJUANA
RAZBOIUL PENTRU A.I. A ÎNCEPUT
FT: UE ARE TIMP, SUA AU BANI

Controversa vine în momentul în care ucraineana Dayana Yastremska a devenit prima femeie calificată care a ajuns în semifinalele Australian Open în 45 de ani.

Citește și