• Djokovic nu s-a confruntat cu nicio minge de break şi a reuşit să-l învingă pe Etcheverry.
  • „A fost un meci grozav, cred eu. Cea mai bună performanţă pe care am avut-o în acest turneu”, a declarat Djokovic.
  • Djokovic a avut nevoie de patru seturi pentru a-i învinge pe Dino Prizmic şi pe Alexei Popyrin.

După două victorii dificile în primele tururi la Australian Open, Novak Djokovic şi-a găsit ritmul şi a câştigat primul meci fără să cedeze set, la Melbourne 2024. Principalul favorit şi de 10 ori campion a trecut uşor de Tomas Martin Etcheverry cu 6-3, 6-3, 7-6(2), în sesiunea de seară, pe Rod Laver Arena.

Djokovic nu s-a confruntat cu nicio minge de break şi a reuşit să-l învingă pe Etcheverry în tie-break-ul setului al treilea, impunându-se detaşat în două ore şi 28 de minute, în cel de-al 100-lea său meci la Australian Open.

„A fost un meci grozav, cred eu. Cea mai bună performanţă pe care am avut-o în acest turneu”, a declarat Djokovic în interviul de pe teren. „Evident, sunt mulţumit de modul în care am jucat pe parcursul întregului meci, în special în primele două seturi.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
CÂT MAI JOACĂ NADAL
AI LIBER LA TREN

„El a accelerat, şi-a ridicat nivelul tenisului probabil cu unul sau două niveluri în setul al treilea şi am mers cap la cap. În tie-break cred că am găsit loviturile potrivite, serviciile potrivite şi am închis meciul în linie dreaptă.”

Djokovic a avut nevoie de patru seturi pentru a-i învinge pe Dino Prizmic şi pe Alexei Popyrin în primele două tururi de la Melbourne, dar jucătorul în vârstă de 36 de ani s-a descurcat foarte bine cu un adversar potenţial periculos în persoana argentinianului Etcheverry, favorit 30.

Etcheverry a impresionat, eliminându-i pe Andy Murray şi Gael Monfils, în 3 seturi, săptămâna aceasta la Melbourne, dar argentinianul nu i-a pus probleme lui Djokovic, la un eveniment în care a câştigat ultimele 31 de meciuri.

itește și