• Novak Djokovic a pierdut, în patru seturi, semifinala de la Australian Open cu Jannik Sinner.
  • Sinner și-a luat revanșa pentru semifinala pierdută în ediția precedentă de la Wimbledon.
  • Djokovic a ratat șansa de a ajunge în cea de-a 11-a finală de la Australian Open.

Novak Djokovic este eliminat de la Australian Open. Liderul mondial a pierdut semifinala cu tânărul Jannik Sinner, care ajunge la prima finală de Grand Slam, acolo unde va juca cu Daniil Medvedev.

Începutul unei perioade de glorie pentru Sinner

Sinner îl învinge pe Djokovic în patru seturi, după ce și-a luat din start un avans de 2-0, interval în care liderul mondial a câștigat doar 3 game-uri. Totuși, Nole a reușit să se adune și să ia și el un set, în tiebreak, asta după ce a salvat o minge de meci.

Din păcate, visul unei reveniri a fost spulberat de Sinner, care s-a impus în setul 4 cu 6-3 și, astfel, a ajuns în prima finală de Grand Slam. E vorba chiar de o revanșă a italianului de 22 de ani, care a fost eliminat tot de Djokovic în semifinalele de la Wimbledon 2023. Dacă sârbul câștiga meciul, s-ar fi aflat în fața titlului cu nr. 11 la Australian Open.  Totodată, el deține recordul general, cu cele 24 de trofee de Mare Șlem.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
400 DE CADAVRE, GĂSITE ÎN GAZA
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE

Mulți specialiști au anticipat că 2024 va fi anul lui Sinner. Victoria e cu atât mai importantă cu cât Djokovic e foarte greu de învins, mai ales la Australian Open, unde, din zece finale disputate, nu a pierdut niciuna.

Vom avea o finală surpriză Medvedev-Sinner, deși casele de pariuri anticipau un nou duel al celor mai buni tenismeni din lume: Djokovic-Alcaraz.

Citește și