• Anul acesta, la Festivalul Dezbrăcaților, vor participa 40 de femei.
  • Festivalul dezbrăcaților din Japonia a fost inventat acum 1250 de ani.
  • La festival, bărbații se îmbracă cu șosete, bandane și fundoshi.
  • Spre deosebire de bărbați, femeile vor fi îmbrăcate.
  • Femeile nu vor putea participa la punctul culminant al festivalului.
  • Bărbații se îmbrâncesc între ei pentru a transfera ghinionul.

Femeile din Japonia vor putea participa pentru prima oară în istorie la festivalul Hadaka Matsuri, adică „festivalul dezbrăcaților”. Evenimentul,care a apărut cu 1250 de ani în urmă, are loc într-un oraș din centrul Japoniei. Organizatorii vor permite unui grup de 40 de femei să participe, cu o condiție: spre deosebire de bărbații care se îmbracă cu șosete, bandane și fundoshi – o pânză pentru zona intimă -, femeile trebuie să fie îmbrăcate.

Femeile vor oferi ofrande rituale din iarbă de bambus, însă nu vor putea participa la punctul culminant al festivalului – când bărbații se ciocnesc între ei pentru a transfera ghinionul altcuiva.

Intrați, intrați, nu trageți cu ochiul!

Organizatorii festivalurilor din Japonia trebuie să accepte participarea oricărei persoane la festival. Motivul este că depopularea zonelor rurale ar putea duce la dispariția evenimentelor, pentru că doar locuitorii au voie să participe.

Recomandări

FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI
CUM TE FEREȘTI DE FAKE NEWS
DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC


Pentru prima dată în istoria sa de 800 de ani, femeile au participat luna aceasta la festivalul focului Katsube din prefectura Shiga. Veste proastă vine în schimb pentru festivalul Somin-sai, unde participanții se îmbracă tot sumar – organizatorii au anunțat că ediția de anul acesta va fi ultima.

Citește și