• București este pe primul loc în topul orașelor vorbitoare de limba engleză.
  • România ocupă locul 15 din 113.
  • România figurează la categoria „nivel ridicat” de cunoaștere a limbii engleze.

Românii sunt printre cei mai buni vorbitori de limbă engleză din lume. București se clasează pe locul 1 la orașe, în timp ce țara noastră ocupă locul 15 din 113. Asta arată studiul Education First.

Cum putem privi datele studiului și cât de necesară a devenit engleza în ultimii ani?

„Engleza este esențială, iar acesta este și motivul pentru care suntem atât de buni la ea. Românii știu că nu ar putea să se descurce și să facă câte fac fără engleză. Nu ai cum să te descurci în mediu profesional, în studii.

În cazul românilor este vorba despre o dorință de a cunoaște, de a fi informați, indiferent de limba de circulație globală relevantă pentru noi. Fie că vorbim despre rusă, franceză, engleză”, a declarat Mara Mercă, studentă la Paris, pentru Aleph News.

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID

În ce măsură ar trebui să se pună mai mult accent pe limba engleză în școli?

„În cazul școlilor din mediul rural s-ar putea plusa, în așa fel încât să nu existe o inegalitate. Nu suntem în urmă din punct de vedere educațional în cazul limbilor străine. Ba chiar stă foarte bine. În legătură cu naționalismul, franceziii sunt foarte naționaliști. Totul este tradus, dublat în franceză. Expunerea la orice limbă străină este minimă”, a mai adăugat aceasta.

Citește și