• TikaMath este un board game prin care elevii învață mai ușor matematică.
  • Jocul facilitează reținerea conceptelor și îi ajută pe elevi să rețină mai ușor.
  • Sorana, elevă: E ca și cum ai da un test și te corectează prietenii și familia.
  • Florentina Pavăl: Dacă fac ceva în joacă, elevii rețin mult mai ușor.

Matematica poate fi și fun! Un board game creat de o profesoară de matematică vine în ajutorul copiilor. Ioana este elevă în clasa a șaptea și spune că a prins drag de această materie cu ajutorul jocului, deși nu era preferata ei.

„L-am primit cadou de la părinții mei și pot să spun că l-am îndrăgit din prima pentru că acum petrec mai mult timp cu părinții mei. Am învățat foarte multe lucruri de acolo, adică tehnici de rezolvare a problemelor”, a declarat Ioana (elevă).

Jocul interactiv a ajutat-o și pe Sorana să învețe și să rețină mai ușor problemele. „Mă ajută să rezolv exercițiile mult mai rapid și aș spune că a venit ca un fel de soluție pentru orele în care stăteam și făceam temele. E ca și cum ai da un test și ești corectat și notat de prietenii tăi sau de familie”, a spus și Sorana.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

„Dacă fac ceva în joacă, rețin mult mai ușor”

Florentina Pavăl este creatoarea jocului, despre care spune că facilitează reținerea conceptelor și îi ajută pe elevi să memoreze mai ușor. Profa de Mate, așa cum se găsește și în online, spune care sunt avantajele acestui joc.

„Dacă fac ceva în joacă, rețin mult mai ușor. Copiii reușesc să comunice, comunică între ei și comunică și cu părinții. Trimiterea este pentru orice stil de învățare, vede ceva, și atunci mă adresez vizual, aude, imită, cântă, mă adresez auditiv, kinestezic pentru că sunt multe cerințe de desenat”, a afirmat Florentina Pavăl, profesoară de matematică.

Și ca să înțelegi mai bine, îți explică și cum funcționează una dintre etapele jocului. „ Logică și imaginație, să-ți imaginezi… aici sunt multe! Să-ți imaginezi că te-ai întâlnit cu Thales. Ce îi spui? Merg pe principiul că copilul dacă nu știe cine e Thales se duce și caută repede află și cine e
Thales și își pune și imaginația la contribuție”, a dăugat Florentina Pavăl.

Board game-ul te costă puțin peste 100 de lei și pare a fi idee bună de cadou, dacă Moș Crăciun a rămas fără inspirație.