• UBB ocupă primul loc în topul universităților din țara noastră
  • Pe următoarele două poziții se află Universitatea din București și Politehnica
  • Diferența de poziții în clasament o face calitatea rezultatelor cercetărilor


Universitatea Babeș-Bolyai se află pe primul loc în clasamentul universităților din țara noastră. Asta arată metaranking-ul apărut recent cu universitațile de top din lume. Pe următoarele două poziții se alfă Universitatea din București și Universitatea Politehnică. Metaranking-ul se face în urma analizei cercetărilor făcute de universități.

Care sunt criteriile care au făcut diferența în clasament?


„Dacă analizăm ranking-urile care au fost luate în considerare diferența o face în primul rând calitatea rezultatelor cercetării. Rezultatele cercetării sunt cuantificate în funcție de numărul de publicații. nu este vorba doar de număr ci și de calitatea acestor publicații în cele mai bune jurnale. Publicarea acestor articole în jurnale foarte bune, zicem noi clasate în top 25 q1 sau top 50%q2, aduce după sine și foarte multe citări și aceste citări cred că acestea sunt criterii prezente în majoritatea topurilor care au fost luate în considerare pentru această meta analiză.”, spune Carmen Chifiriuc, profesor universitar.


Este o mândrie imensă pentru rectorul universitar Daniel David. UBB se află pe primul loc încă din 2016 și se menține pe poziție pentru că rivalii sunt cele mai de top universități din lume.

Recomandări

CNN: HAGA CERE ARESTAREA LUI NETANYAHU
RAISI ȘI DELEGAȚIA AU MURIT
CINE ESTE EBRAHIM RAISI?
CINE E MUHAMMAD MUKHABAR?
UNDĂ VERDE PENTRU AL DOILEA CIP CEREBRAL
ÎNCEPE EVALUAREA PENTRU ELEVII DE A IV-A

„Acum este vorba despre metaraking-ul care a apărut. Suntem, cred că, la a 9-a ediție. Din 2016, UBB este pe prima poziție în țară. Sper să rămânem să putem sărbătorii și deceniul. Dar competiția nu este neapărat cu universitățile din țară. Toți trebuie să fim în competiție cu universitățile internaționale în primul rând care se mișcă foarte repede. Se mișcă mult mai repede ca noi. Noi creștem dar și alții cresc mai repede ca noi pentru că printre altele, au programe de excelență bine finanțate de diverse instituții din țările respective”, declară Daniel David, rectorul UBB.

Citește și