• Orașul Kumamoto din sud-vestul Japoniei va permite în curând unor elevi să meargă la curs prin intermediul unui robot ghidat de la distanță, într-un efort fascinant de futurist.
  • Districtul spune că un total de 2.760 de elevi din școlile primare și liceale din oraș „nu au urmat cursurile în anul școlar 2022”, o cifră care a crescut de la an la an încă din 2018.
  • Înainte de această propunere, districtul japonez a început să ofere soluția mai comună de cursuri online. Aceste „săli de clasă virtuale” funcționau conform intenției.

Orașul Kumamoto din sud-vestul Japoniei va permite în curând unor elevi să meargă la curs prin intermediul unui robot ghidat de la distanță, într-un efort de a reduce absențele elevilor, scrie The Mainichi. Autoritățile spun că problema absentării școlare s-a agravat dramatic în ultimii cativa ani din cauza sănătății mentale precare a unora dintre elevi.

„Pe lângă faptul că le permit elevilor să vadă orele, roboții le permit acestora să se miște liber în spațiu și să comunice cu ceilalți după bunul plac”, a declarat un oficial al școlii. „Sperăm că acest lucru poate ajuta la scăderea obstacolelor mentale pentru studenții cu absențe”, spun inițiatorii proiectului.

Districtul spune că are un total de 2.760 de elevi din școlile primare și liceale din oraș care „nu au urmat cursurile în anul școlar 2022”, un număr care a crescut anual încă din 2018, când orașul a înregistrat o mare creștere în numărul elevilor care absentau. Aceste cifre sunt îngrijorătoare și, conform cotidianului japonez, roboții nu sunt primul efort al districtului de a reduce problema.

Recomandări

AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
AZI FACI SPORT ÎN PARCUL COPIILOR
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
O NUNTĂ CU PERIPEȚII

Înainte de această inovație tehnologică, districtul japonez a început să ofere soluția mai comună de cursuri online. Aceste „săli de clasă virtuale” funcționau conform intenției, studenții raportând că sistemul online le-a redus anxietatea de comunicare și chiar le-a îmbunătățit stima de sine.

Citește și: