Noi cazuri de COVID-19 în școli: Un profesor și trei elevi din Capitală, testați pozitiv

  • Cursurile se suspendă la școlile unde învață cei trei elevi
  • În unitățile de învățământ unde sunt copii cu COVID-19, cursurile se vor suspenda conform noului ordin comun al miniștrilor Educației și Sănătății
  • Un alt caz de COVID-19 la elevi a fost înregistrat la Școala „Sf. Andrei” din Sectorul 6, în cazul unei eleve din clasa a II-a

În trei școli din Sectorul 4 al Capitalei se suspendă cursurile, după ce un profesor și trei elevi au fost testați pozitiv pentru noul coronavirus, au anunțat, joi, reprezentanții Primăriei Sectorului 4.

La nicio săptămână de la redeschiderea școlilor, în Sectorul 4 au fost înregistrate trei cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 în rândul elevilor, transmit reprezentanții Primăriei Sectorului 4 al Capitalei.

Este vorba de un elev din clasa a IV-a de la Școala Gimnazială nr. 190, un elev din clasa I de la Școala Gimnazială nr. 113 și un elev din clasa a III-a de la Școala Gimnazială nr. 79.

Și un profesor a fost confirmat cu COVID-19, la la Școala Gimnazială nr.129.

În unitățile de învățământ unde sunt copii cu COVID-19, cursurile se vor suspenda conform noului ordin comun al miniștrilor Educației și Sănătății.

În privința cazului în care a fost confirmat un profesor, prevederile legale în vigoare arată că „la apariţia cazurilor de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 în rândul cadrelor didactice, didactice auxiliare sau nedidactice, acestea au obligaţia de a anunţa conducerea unităţii de învăţământ care va informa DSP/DSPMB și care în urma anchetei epidemiologice va stabili care sunt contacții direcți ai acestora și va decide împreună cu conducerea unității de învățământ dacă se impune suspendarea activităților didactice la nivelul unității de învățământ”.

Un alt caz de COVID-19 la elevi a fost înregistrat la Școala „Sf. Andrei” din Sectorul 6, în cazul unei eleve din clasa a II-a.