• În România, educația sanitară include și educația sexuală care este opțională
  • România este pe locul II în UE la numărul de mame minore
  • Mulți dintre adolescenți nu cunosc diferența dintre flirt și hărțuire
  • Studenții din Marea Britanie vor să includă teste de consimțământ în campusuri

O educație sexuală bine explicată încă din familie poate să combatată violența domestică, abuzul sexual și chiar discriminarea.

Studenții din Marea Britanie știu asta și vor un test care demonstrează că tinerii știu să facă diferența dintre flirt și hățuire. Asta pentru că la începutul universității, au fost tot mai multe acuzații de hărțuire sexuală în campusurile universităților.

În Romania, educația sexuală este încă un subiect tabu. Mai mult decat atât, suntem pe locul 2 în UE la numărul de mame minore din această cauză.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Atena Papagheorghe este studentă la Medicină. Și-ar dori ca și România să pună la dispoziție aceste teste, asta pentru a se cunoaște nivelul de educație sexuală a populației.

„Ar trebui să ne dăm seama că este vorba de mult mai multe cum ar fi siguranță, respectul față de alte persoane, respectarea limitelor, expresia sinelui, anatomie. Educația sexuală practic are rolul de a forma tineri independenți, informați corect”, este de părere Atena.

Mirela Chioveanu este profesoară și director adjunct la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din București și spune că elevii fac educație sexuală în școli prin intermediul educației sanitare, dar nu este de ajuns.

Despre cum lipsa de educație sexuală îi afectează cel mai mult pe cei din medii rurale îți vorbește Adrian Hatos, sociolog. Pentru ei orice discuție de acest gen este rușinoasă.

„Informația cu privire la boli cu transmitere sexuală, cu privire la contracepție, cu privire la drepturile partenerilor în interacțiuni cu persoane de gen diferit nu este cunoascută”, explică sociologul.