• Raport UNESCO: Timpul petrecut în fața ecranului mobil afectează stabilitatea emoțională.
  • Franța a interzis telefoanele în școli încă din 2018.
  • În Olanda, telefoanele în școli vor fi interzise din 2024.

UNESCO vine cu un raport care susține interzicerea smartphone-urilor în școli. Există dovezi care arată că utilizarea excesivă a telefonului de către copil duce la o performanță școlară scăzută, iar timpul petrecut în fața ecranului afectează stabilitatea emoțională, scrie The Guardian. Obiceiul de a interzice telefoanele mobile a intrat timid și în conștiința profesorilor din România.

UNESCO a declarat că există dovezi cu privire la utilizarea excesivă a telefonului mobil

Sunt părinți care au încredere în capacitatea copiilor de a face diferența între folosirea telefonului mobil în scop educativ sau recreativ. Totul ține de educația primită acasă, spune Andreea Ionescu, fondator al grupului civic Părinții cer Schimbare.

Smartphone-urile ar trebui interzise în școli pentru a îmbunătăți învățarea și pentru a ajuta la protejarea copiilor de hărțuirea cibernetică, a recomandat un raport al ONU.

Recomandări

TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CE FACI ÎN CAPITALĂ DE FLORII?
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE

UNESCO: Tehnologia digitală ar trebui să fie întotdeauna supusa unei „viziuni centrate pe om”

Unesco, agenția ONU pentru educație, știință și cultură, a declarat că există dovezi că utilizarea excesivă a telefonului mobil este legată de performanța educațională redusă și că nivelurile ridicate de timp în fața ecranului au un efect negativ asupra stabilității emoționale a copiilor.

Agenția a spus că apelul său pentru interzicerea smartphone-urilor a transmis un mesaj clar: tehnologia digitală în ansamblu, inclusiv inteligența artificială, ar trebui să fie întotdeauna supusa unei „viziuni centrate pe om” a educației și să nu înlocuiască niciodată interacțiunea față în față cu profesorii.

Citește și