• Universitatea din Glasgow vrea să reintroducă examenele fizice.
  • Studenții de la Universitatea din Glasgow au criticat măsura.
  • Studenții: Preavizul de două luni este prea scurt.

Studenții de la Universitatea din Glasgow, Scoția, au criticat instituția pentru că reintroduce examenele în format fizic pentru unele cursuri și pentru că au primit un preaviz de doar două luni. Universitatea din Scoția spune că a luat decizia din cauza îngrijorărilor pe care le are legat de inteligența artificială.

Un purtător de cuvânt spune că universitatea vrea să poată asigura studenții și angajatorii că notele studenților de la examene sunt luate pe merit. În schimb, studenții spun că universitatea nu le-a acordat suficient timp de pregătire, după ce le-a confirmat că vor susține examenele de sfârșit de an în format online, cu acces la materiale de studiu.

La noi în țară, profesorii Universității Transilvania din Brașov vor oferi și anul acesta, ore de pregătire pentru examenul de bacalaureat, gratuit. Elevii pot face meditații la limba română, matematică, informatică și, pentru prima oară, la limba germană. Începând cu 4 martie, elevii de liceu pot participa la orele de pregătire de la Facultatea de Litere și Facultatea de Matematică și Informatică.

Recomandări

FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI
DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?

Și înscrierea la grădiniță, școală sau la Bacalaureat ar urma să se facă printr-un robot automatizat, un proiect care finanțat din fonduri europene, spune Bogdan Ivan, ministrul Cercetării.

Citește și