• Universitatea Politehnică Timișoara lansează un program de master pentru iubitorii de jocuri.
  • Studenții vor explora programarea jocurilor. grafică, muzică, design și multe altele.
  • Universitatea oferă pentru studenți 20 de locuri la buget și încă 15 locuri cu taxă.

Dacă ești pasionat de jocuri, acum poți face din asta o profesie. Universitatea Politehnică Timișoara lansează un program de masterat pentru iubitorii de gaming. Noul program se adresează atât absolvenților de specializări tehnice cât și celor din domenii precum Design sau Arte.
Universitatea oferă pentru studenți 20 de locuri la buget și încă 15 locuri cu taxă.

Florin Drăgan, rectorul Universității Politehnică Timișoara, a vorbit despre acest subiect la Aleph News.

„Ne interesează să dezvoltăm industria jocurilor Creative, industria creativă în România, pentru că sunt de părere că nu i românii avem un potențial foarte bun pe această zonă.”, a spus Florin Drăgan la Aleph News.

Recomandări

TÎLVAR: PATRIOT E INDISPENSABIL PENTRU ROMÂNIA
XI ÎL PRIMEȘTE PE PUTIN ÎN CHINA
INSTINCT DE TURMĂ
BIDEN TRIMITE ARME ÎN ISRAEL
PROTESTE LA MUZEE
TU MERGI LA VOT? 6 DIN 10 TINERI, DA

Rectorul Universității Politehnice Timișoara spune că unul dintre motivele pentru care au dezvoltat masterul de gaming este nevoia de a dezvolta industriile și domeniile din Timișoara.

„Gaming-ul este un domeniu care poate aduce cu sine și foarte multe în zona de antreprenoriat.
Există și o cerință tot mai mare a absolvenților UTP pentru zona de gaming, asta se reflectă în lucrările de diplomă.”, a spus rectorul UTP.

„Masterul are un trunchi comun și două ramuri. Un trunchi comun pentru toți cei care participă la acest master în primul semestru și două ramuri: una pentru cei care scriu cod, fac programare, absolvenți de Automatică și calculatoare și un trunchi care se adresează designerilor, absolvenților de facultăți cum ar fi cele de Arhitectură sau Arte.”

„La acest Master, pe unele trunchiuri, se regăsește oricine își dorește să activeze în această zonă de industrii creative și are o pregătire de bază.”, a spus rectorul UTP.

Citește și