• 200 de artiști muzicali au semnat o petiție împotriva tehnologiei A.I.
  • Printre artiști sunt Billie Eilish, Stevie Wonder și Elvis Costello.
  • Scrisoarea deschisă este publicată de Artist Rights Alliance.
  • ARA: A.I. este o amenințare existențială pentru arta noastră.
  • ARA: Multe companii antrenează modele A.I. prin munca artiștilor.


Colaborarea anului în muzică: Billie Eilish, Niki Minaj și Frank Sinatra! Nu te bucura prea tare, nu e vorba de o piesă nouă, ci de o scrisoare. 200 de artiști din industria muzicii, printre care Billie Eilish, Niki Minaj, Stevie Wonder și familia lui Frank Sinatra critică Inteligența Artificială.

Artiștii adunați sub umbrela Artist Rights Alliance le cer dezvoltatorilor de Inteligență Artificială, companiilor de tehnologie, platformelor și serviciilor de muzică digitală să înceteze să mai folosească inteligența artificială, pentru că „încalcă și devalorizează drepturile artiștilor”.

„Când este folosită iresponsabil, inteligența artificială reprezintă o amenințare existențială pentru arta noastră.”, spune organizația non-profit pe X. Unele din cele mai mari și mai puternice companii din lume folosesc munca artiștilor fără permisiune ca să antreneze modele de inteligență artificială, cu scopul de a înlocui artiștii umani, se arată în scrisoare. Nu specifică și despre ce companii este vorba.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Citește și