• Câinii care te scapă de stresul cu care vizitezi aeroportul sunt noua marcă la Istanbul.
  • Proiectul implică cinci câini gestionați de medicul veterinar din aeroport.
  • Aeroportul din Istanbul se mândrește cu patru camere speciale pentru animalele de companie.

Sigur știi pe cineva căruia nu îi este tocmai confortabil să se gândească la un zbor cu avionul. Poate chiar și tu, atunci când auzi despre aeroport simți o strângere în suflet. Dar există o soluție.


Kadir Demirtas, manager serviciul clienți Aeroportul Istanbul, îți explică: „Călătoria poate să fie stresantă. Studiile arată că interacțiunea între animal și om reduce stresul și înveselește. De aceea am lansat proiectul Câini de terapie”.


Kuki și Alita sunt doi dintre câinii angajați cu normă întreagă la aeroportul din metropola turcă. Proiectul este în vigoare din februarie. Dar fiecare câine implicat a fost nevoie să treacă prin luni întregi de antrenament. Acum sunt parte din echipa aeroportului, cu legitimații și tot ce trebuie.

Recomandări

ALICIA KEYS E NOMINALIZATĂ LA TONY AWARDS
O GENERAȚIE DE SINGURATICI
MENIU A LA GREC
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE

Medicul veterinar al aeroportului, Volkan Arslan, îți spune exact cum stau lucrurile: „Avem cinci câini cu care lucrăm. Fiecare a avut parte de antrenament. E important pentru noi să aibă pregătirea bine pusă la punct. Se plimbă prin aeroport însoțiți de instructorii lor. Aceștia și gestionează interacțiunile animalelor cu călătorii”.

Citește și