• Actorul Alan Arkin, cunoscut pentru rolurile sale din Little Miss Sunshine și Argo, a murit în casa sa din Carlsbad, California.
  • Alan Arkin a fost nominalizat de patru ori la Oscar și a câștigat premiul pentru cel mai bun actor în rol secundat pentru „Little Miss Sunshine”.
  • Colegii actori i-au adus un omagiu lui Arkin pe rețelele sociale: „Atât de talentat și mereu amabil”, a scris Natasha Lyonne.

Alan Arkin, actorul veteran american a cărui carieră de mai multe decenii a cuprins catch-22, Edward Scissorhands și Little Miss Sunshine, a murit la vârsta de 89 de ani, scrie Reuters. Acesta a câștigat multiple premii Oscar pentru rolurile sale de film și TV pe parcursul unei cariere de 65 de ani. Fiii săi au confirmat vestea într-o declarație pentru revista People, spunând: „Tatăl nostru a fost o forță a naturii, atât ca artist, cât și ca bărbat. Un soț, un tată, un bunic și un străbunic iubitor, a fost adorat , ne va fi foarte dor de el.”

Sursă: People

„Atât de strălucitor și amabil mereu”

Colegii actori i-au adus un omagiu lui Arkin pe rețelele sociale. Natasha Lyonne, care a jucat împreună cu el în filmul indie Slums of Beverly Hills, a scris: „Atât de strălucitor și amabil mereu”. Starul Seinfeld Jason Alexander a spus: „O voce atât de minunată și originală pentru comedie. Am învățat atât de multe urmărindu-l. Și râsetele pe care le-am primit de la munca lui glorioasă par nesfârșite. Să se odihnească în pace.” Michael McKean de la Spinal Tap a adăugat: „Fermecător, hilar și înarmat cu un detector de comedie impecabil, a fost o plăcere pură să lucrez cu el”.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
SWIFT REVINE PE PRIMUL LOC
MADONNA CÂNTĂ ÎN RIO DE JANEIRO
LANDO NORRIS CÂȘTIGĂ CURSA DE LA MIAMI

Sursă: Slums of Beverly Hills

Născut în 1934 la New York, Arkin era descendent din imigranți evrei în SUA. După o perioadă cu trupa populară The Tarriers, Arkin a avut un impact ca actor pe Broadway, câștigând un Tony pentru rolul principal din Enter Laughing în 1963. Mai târziu și-a asigurat primul rol important în filmul de război The Russians Are Coming, the Russians Are Coming, pentru care a fost nominalizat la Oscarul pentru cel mai bun actor. A urmat rolul de răufăcător din thrillerul Audrey Hepburn Wait Until Dark și rolul principal în adaptarea lui Carson McCullers The Heart Is a Lonely Hunter, pentru care a primit o altă nominalizare la Oscar pentru cel mai bun actor.

Sursă: Hepta

Probabil că cel mai important rol din prima carieră a lui Arkin a venit în 1970, când a fost distribuit în rolul lui Yossarian în adaptarea regizată de Mike Nichols a lui Catch-22 – deși acel film a fost oarecum umbrit de MAS*H cu tematică similară. *, lansat în același an. Ulterior, Arkin a părut să prospere cu un alt actor pe care să-l joace: momentele importante ale anilor 70 au inclus thriller-ul polițist Freebie and the Bean (cu James Caan) și comedia de acțiune The In-Laws (cu Peter Falk).

Sursă: The Guardian

A primit o nominalizare la Emmy pentru filmul TV Escape from Sobibor din 1987 și, ulterior, a excelat în roluri secundare. În filmul Edward Scissorhands de Tim Burton, a jucat rolul tatălui morocănos al lui Winona Ryder, a fost unul dintre vânzătorii de birou din Glengarry Glen Ross și terapeut pentru asasinul lui John Cusack din Grosse Pointe Blank. Rolul care i-a adus un premiu Oscar a fost cel de bunic jucat în filmul Little Miss Sunshine în 2007. În serialul Netflix The Kominsky Method, Arkin a avut un alt succes, în calitate de agent la Sandy Kominsky.

Sursă: People

Citește și

Snapchat lansează un filtru inspirat din filmul „Barbie”. Aplicația îți permite să alegi din ținutele roz ale actorilor

Țara care lansează un program de muncă la distanță pentru a atrage nomazii digitali. Cum funcționează noul sistem de lucru

O nouă etapă politică pentru Spania. Țara preia conducerea Uniunii Europene începând de sâmbătă