Averea privată a regelui Charles al III-lea, estimată la 1,8 miliarde de lire sterline

Regele Charles al III-lea a moștenit bunuri care i-au propulsat averea la aproape 2 miliarde de lire sterline, potrivit unei cercetări și analize ample realizate de The Guardian.

Averea personală a monarhului este în mare parte ascunsă de ochii publicului și este imposibil de stabilit valoarea completă a bunurilor sale, scrie The Guardian.

Cu toate acestea, The Guardian a realizat primul audit cuprinzător al bunurilor regelui, de la părți din țară și bijuterii încrustate cu diamante, la tablouri de Monet și Dalí, Rolls-Royce-uri, cai de curse și timbre rare.

Cercetarea scoate în evidență cel mai valoros activ financiar al familiei Windsor: imunitatea totală la impozitul pe moștenire. Aceasta i-a permis, probabil, lui Charles să primească averea mamei sale fără nicio contribuție la bugetul public.

Într-o declarație, purtătorul de cuvânt al regelui a spus: „Deși nu comentăm finanțele private, cifrele publicate sunt un amestec extrem de creativ de speculații, presupuneri și inexactități”.

Palatul Buckingham a refuzat să ofere cifre alternative; are o politică de refuz de a comenta finanțele personale ale membrilor familiei regale, insistând că acestea ar trebui „să rămână private, așa cum se întâmplă cu orice altă persoană”.

Citește și

Exit mobile version