• Lumea tehnologiei surprinde cu o nouă inovație.
  • Inginerii unei Universități din California au dezvoltat un robot care joacă fotbal.
  • Acesta opune rezistență obiectelor care sunt aruncate spre el și are mușchi elastici.

ARTEMIS are o greutate de 38 de kilograme și este primul robot de acest fel dezvoltat de inginerii mecanici de la Universitatea California, Los Angeles. Acesta este gata de lansare, scrie Reuters.

Folosind o tehnologie de ultimă generație, ARTEMIS, își poate menține echilibrul împotriva loviturilor și împingerilor puternice, poate rezista obiectelor aruncate în el și este capabil să alerge. Dar ceea ce îl diferențiază pe robot pe lângă toate acestea este capacitatea sa de a lovi cu piciorul o minge.

„Dacă robotul tău nu poate juca nici măcar un meci de fotbal, cum ai putea folosi acești roboți pentru lucruri mai importante, cum ar fi salvarea vieților oamenilor?”, a declarat Dennis Hong, profesor de inginerie mecanică și aerospațială și director al Laboratorului de Robotică și Mecanisme, care a dezvoltat ARTEMIS.

Recomandări

TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
UNDE SUNT INVESTIȚIILE LUI CIOLACU?

Tehnologiile utilizate pentru roboții care joacă fotbal sunt folosite și pentru alte aplicații, cum ar fi stingerea incendiilor și ajutorul în caz de dezastre, a declarat Hong.

Deși ARTEMIS nu va participa la următoarea Cupă Mondială FIFA, echipa lui Hong va prezenta toate capacitățile sale de fotbal la RoboCup din Bordeaux, Franța, în luna iulie.

Principala inovație a robotului constă în faptul că inginerii au proiectat la comandă actuatorii săi (dispozitive care generează mișcare din energie, pentru a se comporta ca mușchii biologici). Aceștia sunt elastici și controlați prin forță.

Actuatoarele ARTEMIS sunt, de asemenea, unice prin faptul că sunt acționate electric, în loc să fie controlate de sistemul hidraulic. Acest lucru înseamnă că sunt mai silențioase și funcționează mai eficient, fiind în același timp mai curate.

Justin Quan, student la RoMeLa, a declarat că obiectivul său personal este de a proiecta roboți care să îmbunătățească viața oamenilor.
„Să vezi acești roboți ajutând la împingerea tehnologiei robotice la nivelul următor este cu adevărat satisfăcător, pentru că îți spui că visul este din ce în ce mai aproape”, a spus el.

Citește și