• Heathrow spune că a oferit o creștere a salariului cu 10%, precum și o sumă forfetară de 1.150 de lire sterline din ianuarie.
  • Sindicatul Unite nu a reușit să prezinte această ofertă revizuită membrilor.
  • Gărzile de securitate de la Heathrow au luat parte la o grevă de 10 zile de Paște.

Aproximativ 1.400 de ofițeri de securitate de pe aeroportul Heathrow vor face grevă timp de opt zile luna viitoare, scrie Sky News. Unite a spus că personalul va pleca în perioada 4 – 6 mai, 9 – 10 mai și 25 – 27 mai într-o dispută cu privire la salariu – provocând „întreruperi inevitabile și întârzieri” pasagerilor care sosesc pentru încoronarea regelui Charles al III-lea.

Secretarul general al sindicatului, Sharon Graham , a spus: „Încă o dată, avem un director executiv care crede că este acceptabil să-și mărească câștigurile în timp ce le refuză propriilor lucrători o creștere decentă a salariului. Această dispută este obligată să escaladeze, odată cu votarea mai multor lucrători, iar întreruperile vor continua pe tot parcursul verii.” Gărzile de securitate de la Heathrow au luat parte, de asemenea, la o grevă de 10 zile de Paște.

Acea grevă a implicat ofițerii de securitate de la Terminalul 5 – care este folosit exclusiv de British Airways – și agenții de securitate din campus, care sunt responsabili de verificarea tuturor mărfurilor care intră în aeroport.

Recomandări

TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI
CE FACI ÎN CAPITALĂ DE FLORII?

BA și-a anulat aproximativ 5% din zborurile sale în timpul acelei retrageri și a încetat să mai vândă bilete pentru zilele de grevă. Un purtător de cuvânt al Heathrow a declarat: „Am menținut Heathrow să funcționeze fără probleme în primele 10 zile de acțiune industrială eșuată a Unite, iar pasagerii pot avea încredere că vom face asta din nou de data asta.

Heathrow spune că a oferit o creștere a salariului cu 10%, precum și o sumă forfetară de 1.150 de lire sterline din ianuarie – dar susține că sindicatul nu a reușit să prezinte această ofertă revizuită membrilor săi. Ofițerul regional al Unite, Wayne King, a contestat acest lucru și a susținut că aeroportul a arătat un „refuz încăpățânat de a face o ofertă care să corespundă așteptărilor membrilor noștri”.

El a adăugat: „Membrii noștri au fost foarte clari că caută o creștere substanțială permanentă a salariului. O mică plată forfetară unică nu va atenua presiunile financiare cu care se confruntă membrii noștri zilnic”.

Citește și