• Regele Charles al III-lea va îmbrăca o serie de robe ca parte a ceremoniei de încoronare.
  • A avut loc o repetiție pentru încoronare, cei din interior sugerând că au existat rânduri pe traseul încoronării, confuzie cu privire la diademe.
  • Regele Charles al III-lea va fi încoronat cu Coroana Sfântului Eduard, așa cum este tradiția monarhilor.

Încoronarea va avea loc luna viitoare, unde regele Charles al III-lea va fi încoronat alături de regina Camilla. Regina Camilla va fi încoronată folosind Coroana Reginei Maria, dar cu diamantele Cullinan III, IV și V. A avut loc o repetiție pentru încoronare, cei din interior sugerând că au existat rânduri pe traseul încoronării, confuzie cu privire la diademe, planurile de locuri încă nu au fost aranjate și repetiția în sine a fost depășită, scrie Metro UK.

Ce va purta regele Charles al III-lea pentru încoronarea sa?

Regele Charles al III-lea va îmbrăca o serie de robe ca parte a ceremoniei de încoronare. Pentru fiecare parte a ceremoniei, va fi purtată o haină diferită, fiecare jucând rolul său distinct în încoronare.

Aceste robe vor fi:

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
AI LIBER LA TREN
400 DE CADAVRE, GĂSITE ÎN GAZA
CE FILM VEZI AZI?
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
  • Roba de stat, purtată la intrarea în Westminster Abbey
  • Tunica Giulgiului, purtată în timpul unei părți a ungerii
  • Supertunica, care se poartă în timpul investiturii
  • Roba regală, pe care monarhul o îmbracă în timpul încoronării
  • Roba imperială, purtată la încheierea ceremoniei

Potrivit Historic UK, aceste robe sunt în mod tradițional făcute noi pentru fiecare încoronare, cu excepția Supertunica și Robe Royal, care au fost purtate de la încoronarea lui George al IV-lea în 1821. Ordinea în care sunt purtate a fost stabilită în 1308 pentru încoronarea lui Edward al II-lea și înregistrat în Liber Regalis, cunoscut și în Cartea Regală, care este acum păstrat la Westminster Abbey.

Când intră în Westminster Abbey, Regele Charles al III-lea va purta Robe of State, care este uneori cunoscută și sub numele de Robe Parlamentului datorită rolului său în fiecare deschidere de stat a Parlamentului.

Este în mod tradițional o trenă lungă purpurie din catifea, împodobită cu dantelă aurie lucrată manual.
Robe of State este căptușită cu hermină regală din Canada și are, de asemenea, o pelerină de hermină asortată. Trecând la ungere, regele va purta Colobium Sindonie, care este latină pentru tunica giulgiului, după ce toate simbolurile statutului său vor fi eliminate. Această haină este simplă și simbolizează „dezvăluirea de orice deșertăciune lumească, pentru a sta goală înaintea lui Dumnezeu”, potrivit Historic UK.

Trecând la învestitură, Pallium Regale este lucrare, cunoscută și sub numele de Robe Royal. Acesta este halatul purtat în timpul încoronării și este brodat cu simbolurile naționale ale națiunilor de origine.
Regele Chales al III-lea va purta și Supertunica peste Colobium Sindonie, dar sub Pallium Regale.

Roba este inspirată din uniforma de consul a Imperiului Bizantin și, astfel, este confecționată din mătase aurie și împodobită cu dantelă aurie. De asemenea, este decorat cu simbolurile naționale ale națiunilor de origine. Pe măsură ce ceremonia se apropie de sfârșit, veșmântul final pe care îl va purta regele este halatul imperial, cunoscut și sub numele de Robe of Estate. Roba opulenta de catifea de mătase violet este împodobită cu hermină canadiană și, la fel ca și Roba de stat, vine cu o pelerină de hermină.

Deși ceremonia este plină de simboluri și tradiții, o sursă a susținut că Regele va renunța la anumite tradiții, purtând ciorapi și pantaloni tradiționali de mătase. O altă schimbare notabilă ar putea fi aceea că Regele ar putea opta pentru a ajunge la serviciu în uniforma sa militară, care ar putea fi ținuta sa principală pentru ceremonie, a raportat Telegraph.

Cu ce coroană va fi încoronat?

Regele Charles al III-lea va fi încoronat cu Coroana Sfântului Eduard, așa cum este tradiția monarhilor.
Coroana Sf. Eduard din aur solid este adesea numită piesa centrală a bijuteriilor coroanei și va ocupa locul central alături de Rege în timpul încoronării.

A fost purtat de regretata regina Elisabeta a II-a, mama regelui, în timpul propriei încoronări, în iunie 1953. În decembrie 2022, a fost scos din locul său printre Bijuteriile Coroanei din Turnul Londrei pentru a fi supus „lucrărilor de modificare” înainte de încoronare, care a fost finalizată în februarie anul acesta.
Monarhul va purta două coroane pentru încoronare, îmbrăcând ulterior Coroana Imperială, una dintre cele mai cunoscute coroane ale colecției regale.

Această coroană datează din 1937 și a fost realizată de bijutierii Garrard & Company pentru încoronarea lui George al VI-lea. A fost prezentată în timpul procesiunii de stat și funerare a Reginei Elisabeta a II-a și este prezentă și în timpul fiecărei deschideri de stat a Parlamentului.

Ce va ține în mână Regele în timpul ceremoniei?

În timpul investiturii, Regelui i se vor înmâna obiectele de ceremonie. Acestea vor include:

  • Orbul Regal – reprezentând autoritatea morală și religioasă
  • Sceptrul Regal – reprezentând puterea

El va fi apoi așezat pe scaunul de încoronare, cunoscut sub numele de Edwards Chair, în timp ce ține aceste obiecte. După ceremonie, el va părăsi mănăstirea în timp ce ține în continuare globul și sceptrul.

Citește și