• Prințul Harry va participa la încoronarea regelui Charles al III-lea.
  • Soția sa, Meghan Markle, va rămâne în California alături de copiii lor.
  • „Palatul Buckingham are plăcerea de a confirma că ducele de Sussex va participa la serviciul de încoronare de la Westminster Abbey pe 6 mai”, se precizează într-un comunicat.

Prințul Harry va participa la încoronarea regelui Charles al III-lea, dar Meghan Markle, ducesă de Sussex, nu, anunță Palatul Buckingham, scrie Sky News.

S-a speculat dacă cuplul va călători la încoronare, dar acum s-a aflat că prințul Harry va fi singur.

Potrivit unui comunicat al Casei Regale a Marii Britanii, se precizează: Palatul Buckingham are plăcerea de a confirma că ducele de Sussex va participa la slujba de încoronare de la Westminster Abbey pe 6 mai. Ducesa de Sussex va rămâne în California cu Prințul Archie și Prințesa Lilibet” .

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Prințul Harry se va alătura celor peste 2.000 de invitați la Westminster Abbey pe 6 mai.

Va fi prima dată când va fi văzut cu familia regală de la lansarea cărții sale de memorii de succes.

Prințul Harry și Meghan, care locuiesc în California, în Statele Unite, fuseseră contactați prin e-mail în urmă cu mai bine de o lună cu privire la participarea la încoronare.

Dar până acum nu se știa dacă vor fi prezenți, alături de alți membri ai familiei regale, personalități publice, lideri mondiali și 450 de reprezentanți ai unor organizații de caritate și grupuri comunitare.

Decizia lui Meghan de a nu participa va fi văzută ca parte a tensiunilor continue și nerezolvate dintre ducele și ducesa de Sussex și familia regală.

Cartea Prințului Harry și un serial anterior de pe Netflix au evidențiat îngrijorările legate de o acoperire mediatică negativă, în special față de Meghan – și a avertizat asupra lipsei de sprijin din partea familiei sale.

Întrucât nu mai este un membru al familiei regale care lucrează” , rămâne de văzut ce rol va juca prințul Harry în ceremonia de încoronare. Pentru Jubileul de platină al reginei, prințul Harry și Meghan nu au luat parte la tradiționala apariție la balconul Palatului Buckingham.

Este de așteptat ca Prințul William, în calitate de Prinț de Wales, să aibă un rol important la încoronare, iar după relatarea Prințului Harry cu privire la cearta lor, se va acorda o atenție deosebită reunirii celor doi frați.

Pe lângă slujba de încoronare, există un weekend lung de evenimente publice și concerte, la care familia regală va trebui să participe.

Citește și:

Prințul Harry, „înfuriat” după ce regele Charles a refuzat să o treacă pe Meghan Markle pe statul de plată

Ce decizie radicală au luat Prințul William și Regele Charles față de Prințul Harry după interviul cu Oprah

„Răspunsul de trei cuvinte” dat de Meghan la sfatul reginei Elisabeta când s-a alăturat familiei regale. Ce a șocat-o pe regină