• Piesele suprareale de artă digitală îl înfățișează pe fostul președinte ca George Washington, o piesă de șah și un luptător cu lei.
  • Oricine a cumpărat 47 dintre aceste NFT – la un cost de aproximativ 4.700 de dolari- ar fi fost eligibil pentru cina cu Trump la proprietatea lui Mar-a-Lago din Florida.
  • Estimările sugerează că Trump a câștigat până la 1 milion de dolari prin vânzarea primei sale colecții.

Donald Trump a lansat o a doua colecție de jetoane nefungibile (NFT) pe măsură ce cursa prezidențială din 2024 se apropie, scrie Sky News.

View this post on Instagram

A post shared by President Donald J. Trump (@realdonaldtrump)

Piesele suprareale de artă digitală îl înfățișează pe Donald Trump ca George Washington, o piesă de șah și un luptător de lei… dar nu în același timp. Un total de 47.000 de NFT au fost puse la dispoziție și au costat 99 de dolari fiecare – colecția s-a epuizat în mai puțin de 24 de ore. Sosirea lor a făcut ca valoarea NFT-urilor de la prima colecție să scadă brusc.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Donald Trump și-a promovat noua colecție pe Instagram, în ceea ce a fost prima sa postare pe rețeaua de socializare de la ridicarea interdicției sale în urma revoltelor din Capitoliu.

Într-un videoclip, el a descris NFT-urile ca fiind „frumoase” și „cele mai mari cărți de tranzacționare din istorie” – cu „opere de artă incredibile” care îl înfățișează ca un rockstar și un camioner. Dar nu toată lumea a fost copleșită de calitatea acestora, unii descriind opera de artă drept „cringe”.

Oricine a cumpărat 47 dintre aceste NFT – la un cost de aproximativ 4.700 de dolari- ar fi fost eligibil pentru cina cu Trump la proprietatea lui Mar-a-Lago din Florida.

Estimările sugerează că Trump a câștigat până la 1 milion de dolari prin vânzarea primei sale colecții – și ar putea primi un câștig similar din această a doua versiune. Molly Jane Zuckerman, editor de opinie la site-ul de știri cripto Blockworks, a declarat pentru Sky News: „Toți cei care spun că piața NFT a murit se înșală destul de mult. Faptul că această colecție anume s-a vândut la fel de repede cum a făcut-o prima este dovada că oamenii sunt încă dispuși să cumpere orice dacă este un NFT.”

Toate acestea au loc la câteva săptămâni după ce Trump a devenit primul fost președinte american care se confruntă cu acuzații penale. La începutul acestei luni, el s-a prezentat în instanță și a pledat nevinovat pentru 34 de acuzații de infracțiune.

Citește și