• Abel „The Weeknd” Tesfaye a donat două milioane de dolari din Fondul său umanitar XO pentru a furniza 18 milioane de pâini pentru familiile din Gaza.
  • Această donație se alătură unei serie de contribuții filantropice ale lui The Weeknd, inclusiv donații anterioare în beneficiul elevilor fără adăpost din Los Angeles și sprijinirea unor cauze umanitare în Etiopia, Liban și în lupta împotriva pandemiei Covid-19.
  • Anterior, în luna decembrie, The Weeknd a donat 2,5 milioane de dolari.

Abel „The Weeknd” Tesfaye a donat două milioane de dolari din Fondul său umanitar XO în efortul de a oferi 18 milioane de pâini pentru a ajuta familiile din Gaza, scrie Variety.

Donația a fost făcută în tandem cu Programul Alimentar Mondial al Națiunilor Unite (PAM), care va furniza 1.500 de tone metrice de făină de grâu fortificată pentru a hrăni peste 157.000 de palestinieni. Vine în urma unei donații anterioare de 2,5 milioane de dolari din partea lui The Weeknd în decembrie 2023. Această finanțare a oferit 820 de tone metrice de pachete cu alimente pentru a hrăni 173.000 de palestinieni timp de două săptămâni. El le face, de asemenea, apel la fani să ofere donații celor care au nevoie din Gaza.

Vestea vine într-o linie tot mai mare de donații făcute de cântărețul filantropic. În ianuarie, el a donat organizației din Los Angeles School on Wheels pentru a sprijini peste 1.000 de elevi care se confruntă cu lipsa adăpostului. El a dat, de asemenea, milioane de dolari organizațiilor caritabile în ultimii ani, inclusiv Etiopia, Liban, ajutorarea Covid și multe altele.

Recomandări

CORTEGIUL LUI RAISI A AJUNS ÂN TEHERAN
MERGI ÎN TURCIA FĂRĂ VIZĂ
IOHANNIS VORBEȘTE CU ZELENSKI
CÂT MAI SCADE INDUSTRIA ROMÂNIEI?
CONFLICT ÎN NOUA CALEDONIE
CNN: HAGA CERE ARESTAREA LUI NETANYAHU

„Cu foametea care se profilează în Gaza, sprijinul generos al lui Abel va oferi o ușurare vitală pentru mii de familii palestiniene care se luptă cu foamea în fiecare zi. Suntem extrem de recunoscători pentru contribuția sa, compasiunea și pentru susținerea sa neclintită pentru PAM și poporul Palestinei”, a declarat Corinne Fleischer, directorul PAM pentru Orientul Mijlociu, Africa de Nord și Europa de Est.

„Suntem foarte recunoscători pentru sprijinul continuu al lui Abel, în timp ce PAM lucrează pentru a răspunde crizei urgente a foametei din Gaza”, a declarat Barron Segar, președinte și CEO, World Food Program USA. „Foamea este o problemă creată de om și, ca atare, este rezolvabilă. Avem suficientă hrană pe lumea asta pentru a hrăni pe toată lumea; tot ce avem nevoie este finanțarea și accesul sigur pentru a face acest lucru. Datorită desemnării lui Abel, familiile și copiii vor primi hrana de care au atâta nevoie”.

Citește și