• Finlanda este țara cu cei mai fericiți oameni din lume.
  • Specialiștii vorbesc de trei principii comune care ajută la promovarea fericirii.
  • Iubirea pentru comunitate i-a făcut să lanseze un album „Iași, Întotdeauna de Poveste”.


Nu există o „rețetă a fericirii” și poate că este mai bine așa. Există, în schimb, trei moduri simple prin care oamenii pot căpăta un sentiment de împlinire, arată un psiholog din Finlanda, țară care este declarată de șase ani cea mai fericită țară din lume. Printre cele trei principii comune de fericire se regăsește cel de a aparține unei comunități.

„Vă invităm să ne vedeți orașul printr-o altă lentilă, prin lentila nu doar a premiilor pe care le-am obținut în ultimii ani, ci prin lentila curiozității, prin lentila bucuriei de a descoperi”, susține Dora Morhan, brand manager.

Cum ajută comunitatea din Iași premiile primite în anii anteriori?

„Cred că aceste titluri, în afară de bucuria de a le fi primit, sunt de fapt o platformă care ajută la creșterea spiritului comunității locale, a sentimentului de apartenență al unor valori și realmente aceste premii sunt rezultatul colaborării dintre grupuri, care în mod normal nu s-ar fi intersectat. Tocmai pentru binele comun, pentru mândria noastră locală de ieșeni, împreună am reușit să conjugăm verbul a face și să arătăm că Iașul, orașul creatorilor, merită pe deplin, nu doar să pună acolo niște premii într-o vitrină ci să-și primească evident cu brațele larg deschise vizitatorii. Acest lucru se întâmplă din ce în ce mai des”

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.
LIGHT MAKES YOU FEEL BETTER
BEYONCE FACE SHOW LA VMA

Ați lansat săptămâna aceasta albumul: „Iași, Întotdeauna de Poveste”. Aduce fericire în rândul cititorilor?

„Noi credem că fericirea înseamnă nu să ai ceea ce vrei, ci să vrei ceea ce ai, iar acest album „Iași întotdeauna de poveste” a aduce un spirit real, autentic al Iașului în lumina reflectoarelor. Paul Pădurariu și Sorina Dănăilă, autorii acestui album aduși împreună de singurul hotel de 5 stele din Moldova, au reușit să șteargă aerul triumfalist al albumelor clasice. Este un album în care vedem graffiti, este un album în care vedem clădiri care își urmează șirul firesc al evoluției și până la urmă este un Iași autentic, real și firesc. Așa ne place nouă să credem”, a explicat Dora Morhan pentru Aleph News.

Citește și