• Azi, 6 aprilie, începe „Străzi Deschise București – Promenadă Urbană 2024”, cel mai mare eveniment outdoor din oraș.
  • „Străzi Deschise”, ediția 2024, care începe în acest weekend, aduce activități în aer liber pentru pietoni și restricții pentru șoferi.
  • Anul trecut, evenimentul, a numărat peste un milion de participanți, după cum a anunțat Primăria Capitalei la final de sezon.

Azi, 6 aprilie, începe „Străzi Deschise București – Promenadă Urbană 2024”, cel mai mare eveniment outdoor din oraș.

„Străzi Deschise”, ediția 2024, care începe în acest weekend, aduce activități în aer liber pentru pietoni și restricții pentru șoferi. Astfel, în mai multe puncte din centrul Capitalei, traficul mașinilor și al mijloacelor de transport în comun va fi deviat.

Conceput ca un experiment urban post-pandemic, „Străzi Deschise” are ca scop reconectarea bucureştenilor cu oraşul în care locuiesc şi redescoperirea plăcerii de a-şi petrece timpul în spaţiul public, împreună, dar și revitalizarea unor artere principale ale orașului.

Recomandări

FICO ÎȘI REVINE DUPĂ ATAC
URSULA INVESTIGHEAZĂ DIN NOU META
ÎN CHINA ÎȚI IEI LIBER DACĂ EȘTI TRIST
A.I. ÎN MUZEE
CUM E VREMEA ÎN ROMÂNIA?
CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT

Anul trecut, evenimentul, a numărat peste un milion de participanți, după cum a anunțat Primăria Capitalei la final de sezon.

Ce restricții sunt

Calea Victoriei va fi închisă pentru circulația autoturisemelor în orele 10:00-22:00, cu posibilitatea traversării arterei pe străzile Gheorghe Manu, Sevastopol, Știrbei Vodă, Ion Câmpineanu și bulevardele Dacia și Regina Elisabeta. De asemenea, circulația unor linii STB va fi deviată, dar călătorii nu vor fi afectați.

În weekendurile destinate evenimentului, autoturismele vor putea circula doar în intervalul orar 23:00-09:00. Pistele de biciclete se vor închide și ele.

Citește și