• Un majordom regal, care a lucrat pentru regele Charles al III-lea și regina Camilla, a contestat un zvon despre obiceiurile monarhului la micul dejun.
  • Printre alimentele preferate de monarh s-ar număra și oul.
  • În cartea „On Royalty”, se mai scrie cum Regele se comporta cu personalul său, pe vremea când era prinț.

Grant Harrold, care a lucrat pentru prințul de Wales și ducesa de Cornwall din 2004 până în 2011, a fost întrebat în legătură cu o afirmație din cartea lui Jeremy Paxman din 2006, „On Royalty”. Se știe că Regele Charles al III-lea mănâncă ouă la masă, unii bucătari regali susținând că îi plac cele fierte într-un anumit fel.

Paxman a scris în cartea sa: „Pentru că personalul lui Charles nu era niciodată sigur că oul va fi exact la duritatea satisfăcătoare, o serie de ouă a fost gătită și așezată într-un rând crescător de numere”. „Dacă prințul simțea că numărul cinci era prea lichid, putea să spargă vârful de la numărul șase sau șapte”. Afirmația a fost negată de „Clarence House” la momentul respectiv. Un purtător de cuvânt a spus „Dacă mănâncă sau nu ouă la micul dejun nu este relevant. Se susține că un prieten a spus acest lucru, dar povestea nu este adevărată”.

În timpul unui eveniment cu Harrold, acesta a insistat că afirmația lui Paxman nu este adevărată din cauza pasiunii lui Charles pentru ecologism și a antipatiei față de orice risipă. „Motivul pentru care nu cred acest lucru este că Charles urăște deșeurile, urăște absolut orice deșeu”, a declarat el pentru The Independent.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Declarațiile fostului majordom regal

„Așa că nu ar avea sens dacă ar începe brusc să mănânce șapte ouă fierte, pur și simplu nu are sens”. Harrold a continuat: „Pur și simplu nu înțeleg, sunt unele lucruri despre care aud și citesc și nu știu de unde vin”. „Știu că îi plac ouăle și alte chestii, dar nu am asistat niciodată, niciodată, la această cerere de ouă fierte”.

De asemenea, el a respins o afirmație făcută de fostul majordom al prințesei Diana, Paul Burrell, cu privire la modul în care regele preferă ca personalul să îl pregătească pentru ziua următoare. Într-un documentar din 2015 intitulat „Serving The Royals: Inside The Firm”, Burrell a susținut că Charles le cerea „valeturilor săi să stoarcă doar un centimetru de pastă de dinți pe periuța de dinți în fiecare dimineață”. Harrold a declarat că nu a fost niciodată martor la o astfel de cerere din partea monarhului, care era prinț de Wales la acea vreme. „Am citit asta, nu am fost niciodată martor la așa ceva. Mi s-a părut o idee genială, mi-aș dori să am pe cineva care să facă asta pentru mine”, a glumit el.

Regele și regina se pregătesc pentru încoronarea lor, pe 6 mai. Ei vor fi celebrați la Westminster Abbey. Ulterior, aparea la balconul Palatului Buckingham după ceremonie, însoțiți de alți membri majori ai familiei regale în activitate.

Citește și