• Primele 4 episoade al sezonului 6 îți arată întâmplările din 1997.
  • Sezonul 6 se deschide cu câteva săptămâni înainte de tragicul accident.
  • Episodul 4 te aruncă direct în șirul întâmplărilor de după accident.

Prima parte a sezonului 6 „The Crown” a împărțit lumea în două tabere.  Al șaselea și ultimul sezon al serialului, ale cărui primele patru episoade au ajuns joi, se deschide în 1997, cu opt săptămâni înainte de moartea Dianei, Prințesa de Wales (Elizabeth Debicki).

De la primul episod până la episodul 3, vedem o apropiere a Dianei și Dodi. Punct culminant în acest episod, Diana este cerută în căsătorie de către Fayed, tocmai la Paris. Prințesa refuză. Episodul 4 ne aruncă imediat după accident. Familiile celor doi sunt anunțate. Dodi moare pe loc, iar prințesa Diana este dusă la spital. Tabloidele au sărit: „a fost ucisă”, „fotografii de pe motocicletă au fost de vină”.

Producătorii s-au scos încă de anul trecut, cu sezonul 5, când au spus că este o poveste fictivă, care are la bază întâmplările.

Recomandări

SUEDIA ÎNTĂREȘTE SECURITATEA
VERSTAPPEN OBȚINE POLE POSITION LA MIAMI
CÂND VEZI SEZONUL 4 DIN EMILY IN PARIS
CÂT DAU BOGAȚII PENTRU JO?
PREMIERĂ MONDIALĂ ÎN CHINA
CUM SE TRANSMITE GRIPA AVIARĂ

În episodul patru, Morgan intră în perioada filmului său din 2006, The Queen, cu Helen Mirren, despre consecințele morții Dianei, și ne luptăm cu două straturi ale trecutului, istoria și versiunea filmului respectiv. De data aceasta, Charles, și nu Tony Blair, este cel care o îndeamnă pe regină să părăsească Balmoral și să meargă la Londra pentru a purta doliu public, spunându-i că trebuie să fie „mama națiunii”.

Citește și