• Chitaristul de lungă durată al trupei ABBA, Lasse Wellander, a murit după o scurtă luptă cu cancerul.
  • A fost protagonistul unora dintre cele mai mari hituri ale trupei și a contribuit masiv la succesul acesteia în anii 70 și 80.
  • Artistul muzical s-a stins din viață la vârsta de 70 de ani.

Chitaristul Lasse Wellander, care a cântat în total la 24 de înregistrări ale trupei ABBA, a murit vineri, scrie The Sun. Familia lui Lasse a împărtășit astăzi vestea sfâșietoare. Aceștia au scris într-o declarație pe Facebook: „Este cu o tristețe de nedescris că trebuie să anunțăm că iubitul nostru Lasse a adormit”.

Din spusele familiei, Lasse se îmbolnăvise recent de ceea ce s-a dovedit a fi un cancer care s-a răspândit, iar la începutul zilei de vineri s-a stins din viață înconjurat de cei dragi lui.

Lasse a început să cânte la chitară în copilărie, în orașul său natal Nora, Suedia. În octombrie 1974, a început să înregistreze cu ABBA – alături de Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson și Anni-Frid Lyngstad. Au continuat să lanseze hituri precum Intermezzo No.1 și Crazy World.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
Sursă: Facebook

Chitaristul a cântat peste 20 de piese ale trupei ABBA, inclusiv pe toate cele opt albume ale acesteia. De asemenea, a efectuat turnee cu grupul și a cântat în fața unor mulțimi masive de spectatori care au vândut toate biletele. În 2007, Wellander a lucrat la coloana sonoră a filmului de mare succes Mamma Mia!, cu actori precum Meryl Streep și Amanda Seyfried.

În ultimii ani, ABBA a lansat albumul Voyager. Reuniunea trupei i-a inclus pe toți cei patru membri legendari și au lansat 10 piese noi. Acesta a fost lansat în noiembrie 2021, Lasse contribuind la crearea lui.

Citește și