• O școală din Florida a retras de pe rafturile bibliotecii o adaptare a jurnalului Annei Frank.
  • Un grup de părinți, Moms of Liberty, a declarat că are un conținut „sexual explicit”.
  • Jurnalul original al Annei Frank a rămas în biblioteca liceului.

Cartea, intitulată „Anne Frank’s Diary: The Graphic Adaptation”, a fost retrasă din biblioteca liceului Vero Beach High School din comitatul Indian River, după ce un grup numit Moms for Liberty și-a exprimat îngrijorarea, potrivit postului local de știri WPTV, scrie Insider

„Credem că istoria adevărată trebuie neapărat să fie predată, Holocaustul, jurnalul Annei Frank”, a declarat pentru WPTV Jennifer Pippin, care conduce organizația din Indian River County a Moms For Liberty”.

Pippin a spus despre jurnal că deține ilustrații în care Frank se plimbă de-a lungul unor statui nud, precum și o scenă  în care Frank îi cere unui prieten să se expună unul față de celălalt.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

După ce grupul s-a plâns, școala a considerat că o parte din carte nu „contribuie la temele educației despre Holocaust”.

„Jurnalul unei tinere fete” de Anne Frank a fost publicat în 1947 – o colecție de însemnări din jurnalul pe care adolescenta l-a ținut în timp ce familia ei se ascundea de naziști în Amsterdam, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Frank a murit într-un lagăr de concentrare nazist în 1945.

Jurnalul original al lui Frank a rămas în biblioteca liceului Vero Beach, a declarat pentru WPTV Dr. Kyra Schafte, directorul pentru conformitate și echitate academică din cadrul districtului, Dr. Kyra Schafte.

„Atunci când districtele abordează educația despre Holocaust, o fac fără a nega sau minimiza evenimentele din cadrul educației despre Holocaust”, a declarat Schafte.

Citește și